Inteligence od Nike na nohy!

Inteligence od Nike na nohy!

13. října 2016, Nike, Hyper Adapt 1.0., senzory, pata, podešev, adaptace, utažení

Sponzorované odkazy

Listopadové šílenství asi způsobí bota značky Nike. Není totiž obyčejná, je sportovní (což se dá od značky Nike čekat), ale mimoto je i inteligentní.

Sporty botky od Nike mohou být doslova revolucí v sportovním obouvání. Uvedeny na trh budou 28.listopadu, když s prototypem byla veřejnost seznámena již na jaře letošního roku v rámci Innovation Summit. A nyní se pomalu a jistě blíží den D. A snad i sériově vyráběný produkt.

Nové inteligentní botky od Nike poznají kdo je nazouvá na nohy a co potřebuje. Intuitivní a adaptabilní jsou díky nožnímu systému Hyper Adapt 1.0. Ten může za to, že se dotykem paty uvnitř sporty botky automaticky nastartuje dotažení tkaniček na efektivní pevnost.

Systému Hyper Adapt 1.0. má senzory, jež jsou umístěny v podešvi a tak se sporty botky od Nike zcela přirozeně adaptují na nohu, chůzi, běh a rytmus jejich nositele. Ať je to noha sportovce či jen rekreačního outdoorového sportovního nadšence.

Botka s implementovaným systémem Hyper Adapt 1.0. bude mít k dobru ještě dvě funkční tlačítka, jimiž si nositel bot může utažení obuvi regulovat – uvolnit či přitáhnout. Ba co víc, vývoj technologie Hyper Adapt 1.0. stále pokračuje a Nike hodlá botku vyladit natolik, aby byla v budoucnu schopna si dotažení regulovat sama i během tréninku, nebo závodu, či přechodu z běhu do chůze u rekreačního sporťáka.

Cena tohohle zázraku prásknuta zatím nebyla. Ovšem vzhledem k technologické vychytávce nebude asi nízká. Co ale bylo prozrazeno, je několikeré (konkrétně trojí) barevné provední, jež bude k mání (i když nevíme jaké).

Tak se nechejme se překvapit, a počkejme si na uvedení botek na trh!

Zdroj foto: Nike

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, tenisky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu