Buďte Nemesis: s Danou Bezděkovou!

Buďte Nemesis: s Danou Bezděkovou!

22. listopadu 2016, Dana Bezděková, design, designérka, šperky, Nemesis, nejnovější kolekce, zlato, stříbro, alpaka, opály, perly, prsten, náušnice, náhrdelník, 3D tisk, tvar koule, vesmír

Sponzorované odkazy

Česká designérka Dana Bezděková je již delší dobou etablovanou umělkyní na šperkařské scéně u nás i na Slovensku. Vystudovala střední umělecko-průmyslovou školu pro zpracování kovů a kamenů v Turnově. Během svého života se zúčastnila mnoho společných i samostatných výstav v České republice i v zahraničí a její šperky jsou například zastoupeny ve sbírkách Umělecko-průmyslového muzea v Praze.

Dana Bezděková se delší dobu věnovala ateliérovému šperku, ale dnes se zapojuje spíše do komerčních kolekcí. Jejími nejoblíbenějšími materiály jsou stříbro, zlato, alpaka (slitina mědi a cínu), kameny, ale rovněž tradiční materie jako nerezová ocel, plexisklo, umělá hmota a mnoho jiných. Šperky od Dany Bezděkové se inspirují klasickými geometrickými tvary, které jsou občas doplněny výrazným barevným detailem. Je obzvlášť zajímavé sledovat, jak promyšlená konstrukce šperků od této talentované designérky reaguje na pohyb vašeho těla.

Nová kolekce šperků Nemesis

Nejnovější kolekce šperků od Dany Bezděková je inspirovaná doposud neznámou černou hvězdou Nemesis, která obíhá kolem Slunce. Kolekce se z tohoto důvodu nese v kosmických sférách a má velice blízko k návrhářčině oblíbené geometrii. Šperky vycházejí ze základního tvaru koule, který má většina vesmírných těles. Dominantní barvou kolekce je černá, která by měla symbolizovat temnotu hvězdy Nemesis. Stříbrné koule černěné rutheniem a šedočerné koule vytvořené nejmodernější technologií 3D tisku jako sluneční paprsek protíná žluté zlato, surové stříbro, vsazené perly nebo opály.

Propojení 3D tisku a klasické šperkařské techniky

Dana Bezděková ve své Nemesis kolekci skloubila dvě rozdílné techniky, kdy současně využívá výhod moderního 3D tisku a kvalit klasické šperkařské techniky. Pozitivum 3D tisku se skrývá hlavně v tom, že velké tmavé koule náušnic a přívěsků jsou vytištěné z lehkého matného šedočerného filamentu, díky čemuž jsou pro svou váhu šperky příjemné na nošení.

Ve vesmíru je vše v pohybu

Česká designérka nezapomněla ani na to, že vesmírná tělesa jsou v neustálém pohybu. Tuto vlastnost se snažila vštípit i svým šperkům a věřte nebo ne, povedlo se! Kulička prstenů dokáže rotovat po obroučce, poloviny koule náhrdelníků od sebe lze oddělit a měnit jejich pozice a náušnice zavěšené na teleskopických háčcích dokonce reagují na pohyb hlavy nositelky.

Zdroj: Dana Bezděková

Autorem článku je Hedvika Fajkusová. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu