Aňa Geislerová a Ivana Mentlová, co spolu mají?

Aňa Geislerová a Ivana Mentlová, co spolu mají?

20. prosince 2016, Aňa Geislerová, Ivana Mentlová, kolekce podzim a zima 2016/2017

Sponzorované odkazy

Přední česká návrhářka Ivana Mentlová je vyhlášenou jedničkou v módním průmyslu. To už všichni co sledují toto odvětví, ví. Nyní osvěžila svou kolekci na podzim a zimu 2016/2017 novou tváří. Velmi jemnou a ženskou. Ano. Taková je Aňa Geislerová.

Módní návrhářka Ivana Mentlová patří v současnosti mezi nejvýraznější tváře v českém módním odvětví. Svůj módní label založila v roce 2007, přičemž se v roce 2009 vrátila zpět do ČR, aby mimo jiné navrhovala outfity pro věhlasné a prestižní kampaně. Ivana Mentlová o spolupráci s Aňou prozradila, že si ji velmi váží pro její talent a to, že Aňa kývla na její nabídku, je pro ni pocta. Zdá se, že si obě ženy velmi rozumí, neboť Aňa komplimenty vrací se slovy, že fotit pro kampaň IAM bylo více než splněný sen.

Křehká Aňa Geislerová fotila pro kolekci jen jemně nalíčená. Spíše jen přirozená s lehce vyfoukanými vlasy, vypadala jako bohyně. Pro tuto kolekci jako stvořená. Ivana Mentlová si tak nemohla vybrat lépe. Navíc se k Aně styl 90. let velmi hodil. Nebo ona k němu?

Jak již bylo zmíněno kolekce je inspirovaná devadesátými léty. Je to Grunge styl jemuž vévodí materiály jako kůže, semiš, exotická kožešina, barvená kůže, úplet, samet, hedvábí a vlna. Barvy jsou spíše tlumené. Kombinace khaki, cihlově červené, bordó, taupe, lesní zelené, šedé, černé, petrolejově modré, fialové a pudrové, jsou zde dominantní.

Značná část oděvu je z jehnětiny v tlumených tónech. Kolekce se vyznačuje kombinací odlišných materiálů. Najdete zde oboustranné kabáty a vesty, parky, overaly, široké kalhoty s vysokým pasem, kožené bundy a sukně v délce nad kotníky. Dále kožešinové kapsy, lemy, hedvábné a sametové šaty, XXL trika atd. Pro kampaň s Aňou G. byl vybrán něžnější a ženštější styl.

Přední český fotograf Matúš Tóth o focení prozradil, že použil přirozené osvětlení, aby výsledek vypadal jako fotografie focené ve dne. Fotilo se ve fotoateliéru a vytvořené 3D pozadí vypadalo čistě a zároveň stroze, aby působilo jako zimní. Samozřejmě tak vznikl prostor pro samotný oděv i Aňu.

Zdroj foto: Matúš Tóth; Ivana Tokárská

Autorem článku je Klára Zigová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu