Jak vybrat ty nejlepší společenské šaty?

Jak vybrat ty nejlepší společenské šaty?

28. ledna 2017, výběr, společenské šaty, plesová sezóna

Sponzorované odkazy

Společenská a plesová sezóna je v plném proudu, jste na ni připraveni? Poradíme vám, jak vybrat ty nejlepší společenské šaty!

Ano, plesová a společenská sezóna se rozběhla. Mnohá z vás dámy jistě přemýšlí o nových společenských šatech. A jistě víte, jak je to pro že každou ženu s velikostí větší než 42 těžký cíl. Ale nezoufejte! I na baculky návrháři myslí!

Pro postava typu jablka

Typ postavy s větším objemem v horní polovině těla, tedy hrudi, když hrudník bývá zpravidla větší než obvod boků. Dámy s tímto typem postavy mají štíhlé ruce a nohy a širší ramena. Kila navíc se ukládají na břiše a na hrudníku. Vybírejte šaty, které pozornost od středu těla a zvýrazní vaše přednosti. Tedy raději šaty s delšími rukávy a snažte se zvýraznit dekolt a krk – ideálně s výstřihem ve tvaru písmene V. Pod šaty je vhodné si obléct stahovací prádlo, např. stahovací spodničku nebo stahovací kalhotky s vyšším pasem.

Vhodné jsou pouzdrové šaty Collectif Regina, nebo úzké šaty Lindy Bop Stella.Vhodné jsou pouzdrové šaty Collectif Regina, nebo úzké šaty Lindy Bop Stella.

Postava typu hrušky

Postava hrušky je podobná tvaru trojúhelníku – s výrazně větším obvodem boků než je obvod prsou. Boky, stehna i zadeček jsou velmi výrazné, a ramena úzká. Při výběru správných šatů sáhněte po střihu, který přidá na objemu v ramenou a prsou. Takové, jež zamaskují silnější boky, přitáhnou pozornost k vrchní části těla a delší sukně zakryje silnější nohy. I pod tyto šaty je vhodné stahovací prádlo pro vytvarování linie pasu a push-up podprsenka na přidání potřebného objemu hrudníku.

Šik budou černé květované šaty Lady V London Lyra nebo šaty Chicwish Glamour.Šik budou černé květované šaty Lady V London Lyra nebo šaty Chicwish Glamour.

Typ přesýpacích hodin

Pro tento typ postavy je typický stejný obvod prsou a boků, pas je výrazně užší. Postava je vyrovnaná a tuk se ukládá rovnoměrně ve všech partiích. Při je důležité vybrat střih zdůrazňující pas. Postava přesýpacích hodin je tedy jako dělaná na retro šaty. Není pro vás vhodnějšího oblečení. Můžete si dovolit jak áčkový střih, tak i šaty pouzdrového střihu.

Perfektní jsou šaty Lady V London Ursula, nebo šaty Lady V London Lyra.Perfektní jsou šaty Lady V London Ursula, nebo šaty Lady V London Lyra.

Pár tipů k tomu

  • Barvy a vzory si volte s rozmyslem a s ohledem na příležitost, ke které šaty pořizujete.
  • Pokud máte nějaké partie, které chcete zakrýt, volte raději tmavší odstíny.
  • Nejste-li vysoká, vybírejte šaty s délkou ke kolenům, nikoliv dlouhé až na zem.
  • Všechny typy postav uvítají prodloužení nohou botami na vyšším podpatku.
  • Šaty s výstřihem do V nebo se zavinováním přes prsa, sluší hlavně dámám s objemnějším hrudníkem.
  • Partie, které chcete zvýraznit, snesou výrazné vzory i barvy.

Všechny a mnohé další apartní kousky pořídíte v e-shopu s retro a vintage šaty Blanka Straka.

Zdroj foto: Blankastraka.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, líčení a make up, módní značky a návrháři, ostatní, vlasy a účesy a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu