London Fashion Week a Franco Arazzi

London Fashion Week a Franco Arazzi

11. března 2017, London Fashion Week, ateliér Franco Arazzi, kolekce tašek a batohů, kolekce Mulgtibags Rebels

Sponzorované odkazy

V rámci London Fashion Week proběhla koncem února 2017 v originálně zrekonstruovaném industriálním prostoru Devonshire Square v Londýně ostře sledovaná módní přehlídka Oxford Fashion Studia. A na této prestižní akci byl jediným českým zástupcem pražský ateliér Franco Arazzi, který zde prezentoval svoji novou kolekci kabelek Mulgtibags Rebels. A velmi úspěšně! Ateliér vyvolal svojí kolekcí značný zájem medií i odborné veřejnosti.

Mottem kolekce bylo: „Jsme rebelové! A ty? Žádné konvence. Žádná pravidla. Batoh X taška X cross-body. Vše v jednom. Svoboda volby. Kůže a provazy. Jen zauzlovat, přehodit a jít!“

A tahle glosa měla jasný cíl – oslovit obzvláště (ale nejen) mladé moderní dívky a muže. Výborně ladilo s pojetím kolekce pro přehlídku a otrhaným džínovým lookem modelů a modelek. Skvěle pak vše zapadalo do industriálního prostoru, v němž se akce konala.

Kolekce Multibags rebels je pro její autorky, Olinu Francovou a Jitku Arazimovou, vyústěním jejich experimentování s multifunkčností kabelek. Ateliér Franco Arazzi byl osloven pořadatelem na základě prezentace v britském VOGUE. „Samozřejmě jsme s radostí přijaly,“ říkají designérky. „Předvedly jsme šest modelů multibagů v rebelském stylu: hovězina ve spojení s hrubými provazy, kde jejich převazováním se mění funkce multibagu z batohu na tašku nebo vak,“ vysvětluje Olina Francová. „Výzvou pro nás bylo i požadované oblečení modelek. Protože oděvy nešijeme a nechtěly jsme použít modely někoho jiného, zvolily jsme recyklaci džínů, které podtrhly svým „odrbaným lookem“ vyznění předváděných modelů,“ dodává Jitka Arazimová.

Obě výtvarnice potěšily nejen ohlasy diváků i modelek na přehlídce, ale i fakt, že se přehlídky zúčastnili příznivci jak z Británie, tak z Česka. Zájem projevila i odborná veřejnost a média, například fotografie modelky Beckie Stewart se srstnatým modelem Ribelle se objevila i v anglické verzi časopisu Vogue. Během sobotního odpoledne a večera se představilo se svými modely na 30 návrhářů z celého světa a přehlídku zakončila after party, která se konala v Sushisamba baru ve třetí nejvyšší budově Londýna Heron Tower.

Ateliér Franco Arazzi, to jsou dvě designérky – Olina Francová a Jitka Arazimová. Ateliér se věnuje designu kožených kabelek, tašek a batohů, které jsou svým originálním rukopisem jasně rozpoznatelné. Kabelky vznikají jen na objednávku a v malých sériích a všechny jsou autorskými originály. Do povědomí českého trhu se kabelky dostávají díky přehlídkám designu, jako je Czech Design Week, i prostřednictvím předních českých butiků nabízejících originální český design. Ateliér je známý také svými neziskovými projekty Chemohats, což jsou originální pokrývky hlavy pro ženy po chemoterapii, a také Handibags, kde jsou to pro změnu tašky pro hendikepované zohledňující jejich specifické potřeby.

Zdroj foto: Oxford Fashion Studio, Karolína Holubová

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři a tašky a batohy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu