Znáte nový trend módy? Zkuste Re:Desing

Znáte nový trend módy? Zkuste Re:Desing

21. dubna 2017, kolekce upcyklovaných produktů, Lindex, Re:Design, šest dámských kousků, Patchworkový design, slim džíny, straight džíny, recyklace, ekologie, projekt, Borás, kabelka, kimono

Sponzorované odkazy

Módní společnost Lindex je známá svými inovativními tvůrčími postupy. Hledá neustále nové kroky k tomu, jak být lepší a lepší. Nyní přichází s další progresivní kolekcí, která má taktéž co dočinění s recyklací, ekologií a obnovitelnými zdroji, tak jako tomu bylo více méně i u předešlých akcí. Přišlo se na to, že výroba textilních vláken se od roku 1980 více než ztrojnásobila. Pokud to takhle půjde dál, tak se během roku 2030 vyrobí 200 miliónů tun textilu. Je tedy jasné, že takhle vývoj nemůže dál pokračovat. Vyvstává tedy otázka, jak můžeme co nejlépe použít již existující textilie?

V březnu roku 2017 módní značka Lindex spustila projekt Re:Design: kolekce upcyklovaných produktů, které se přepracovávají ve škole designu v Borás ve Švédsku. Při tvorbě této kolekce značka prozkoumala veškeré možnosti všech oděvů a zjišťovala hranice, kam až se může životnost textilních vláken posunout. Díky re:designu může mít jeden módní kousek ihned několik životů. V podstatě se jedná o jakousi reinkarnaci.

Projekt s názvem Re:Design velice úzce propojil funkce celé organizace. Nejedná se jen o módní návrhy, ale také o nákup tašek, změnu logistiky, skladů a dalších věcí s tím související. Jednalo se skutečně o velmi dobrou zkušenost, při které se toho dalo hodně naučit. Důležité je však to, že díky perfektnímu fungování nejnovějších kolekcí Lindex, chce společnost i nadále objevovat nové inovativní a kruhové způsoby práce.

A co konkrétního v nové kolekci objevíte? Představí se vám šest dámských kousků. Původní oblečení zde dostalo zcela nové detaily nebo se jinak uspořádalo a vytvořily se tak zcela nové produkty. Přesně takovýmto způsobem vzniklo unikátní kimono, kterému dodává ten správný retro šmrnc Patchworkový design. Stejně tak jedinečná je i prostorná kabelka, která je ideálním pomocníkem při nákupu. Dále zde naleznete dvoje slim a dvoje straight džíny, které mají tu skvělou vlastnost, že dokážou perfektně osvěžit váš šatník. Jedny slim džíny mají zajímavé detaily kolem boků a druhé se zase vyjímají velkými záložkami našitými na konci nohavic. U rovných džínsů lze volit mezi těmi s černými nebo bílými vsadkami. Oboje se však pyšní kuriózním detailem, kterým je odlišná barevnost zadních kapes, díky nimž budete nepřehlédnutelná.

Zdroj: Lindex

Autorem článku je Hedvika Fajkusová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu