Krajka je zpět, buďte rafinovaně sexy!

Krajka je zpět, buďte rafinovaně sexy!

27. prosince 2010, krajka, krajkované oblečení, krajkované prádlo, trendy zima 2010, šaty Silvestr, šaty na party

Sponzorované odkazy

Z mnohými z vás se asi shodneme, že krajka je jednou z nejvíc sexy a zároveň nejvíc luxusních věcí, do kterých žena může zahalit své tělo. V posledních letech, ale jako by na ni ženy zapomněly a snad se ji i trochu vyhýbaly, není tomu však tak dávno, kdy krajka figurovala v šatníku každé dámy. Letos však krajka prožívá velký comeback a zvláště pak letošní podzimní a zimní sezonu ji můžeme vidět všude. A když říkám všude, myslím tím doopravdy všude. Krajka se totiž z luxusního prádla přesunula na šaty, topy, ale dokonce i na boty, pásky i jiné doplňky.

Odkud se vzala?

Krajek je hned několik druhů, které se rozlišují podle způsobu výroby. My se asi nejčastěji na oblečení setkáváme s tzv. šitou krajkou, o níž máme první zmínky z Itálie již z roku 1469 a benátští kupci ji zřejmě dovezli z Orientu. Než krajka ovšem zastala pouze ozdobnou funkci, využívala se například na odlehčení či provzdušnění různých částí oděvů.

Rafinovaně sexy na Silvestra i do víru města

Dnes je krajka symbolem elagance a dráždivosti zároveň, využívá se převážně na společenských šatech, neboť působí velice nevšedním dojmem. A jak by řekla princezna Koloběžka jste v ní tak trochu oblečená-neoblečená, to je avšak její největší plus. Chcete být sexy, ale nechcete zas ukazovat příliš, zahalte se do krajky a buďte rafinovaně sexy a nechte mužskou fantazii trochu pracovat.

Krajka však není již výsadou společenských oděvů, ale jak už jsem jednou řekla, letos ji můžeme vidět v menším i velkém množství i na obyčejných tričkách, které se rázem stanou nečím víc, na botách či ostatních doplňcích. Krajka je sexy, a to v jakémkoliv barevném provedení, samozřejmě však mezi stálicemi zůstává černá nebo bílá, která vytváří až andělský dojem. Pokud si krajku přeci jen pri běžném nošení netroufáte, určitě se jí však nevyhýbejte při zvláštních společenských příležitostech, jako jsou plesy nebo již brzy silvestrovský večírek.

Zdroje: wikipedia.org, www.asos.com, www.shopstyle.com, www.victoriassecret.com, Hemera/Thinkstock

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu