Klasika v novém? Kolekce podzim a zima 2017 Kateřiny Geislerové

Klasika v novém? Kolekce podzim a zima 2017 Kateřiny Geislerové

23. dubna 2017, Kolekce podzim a zima 2017 Kateřiny Geislerové, AW 2017

Sponzorované odkazy

Kateřina Geislerová dnes patří mezi uznávané návrháře, kteří udávají směr české módní scény a svoje kolekce pravidelně prezentují během pražských fashion weeků. Na zatím posledním fashion weeku designérka předvedla kolekci pro letošní podzim/zimu.

Kolekce AW 2017 je plná elegance a ženskosti, přičemž je oživena trendovním vrstvením a originálními střihy.

„Kolekci AW 2017 jsem nazvala UPSIDE UP, což ve volném překladu znamená „návrat k normální situaci“. Po předchozí kolekci, která se vezla „Na vlně“, je to pro mě vlastně návrat ke klasickému střihu – typicky ženské siluetě s útlým pasem, ale také k luxusním materiálům jako je vlna, kašmír, kůže a hedvábí. Tyto mimořádně kvalitní materiály podtrhují zdánlivě klasický vzhled, avšak nechybí zde nové nápady, prvky, detaily. S touto kolekcí současně dodržuji to, co na své práci nejvíce miluji, a to precizní krejčovinu a kvalitní střih," říká Kateřina Geislerová.

Nepřehlédnutelným prvkem kolekce byly klobouky české značky Tonak, s nimiž Kateřina Geislerová spojila své síly a vytvořila limitovanou sérii vlastních návrhů klobouků. Mezi jinými modelkami včetně Anety Vignerové, na molu předvedly modely i návrhářčina múza Simona Krainová a herečka Jana Plodková.

„Základní silueta kolekce je zahalená, potřebovala jsem tudíž i pokrývky hlavy. Přání spolupráce s českou firmou s dlouholetou tradicí se mi splnilo díky společnosti Tonak. Nesmírně se mi líbí jejich pojetí klasiky a dnes již tak těžko dosažitelná kvalita zpracování a materiálů. Tonak má za sebou více než dvousetletou zkušenost s výrobou klobouků, nicméně zůstává velmi moderní co se forem a barev týče,“ vysvětluje návrhářka svoji spolupráci s Tonakem a doplňuje: „Při tvorbě jsem se držela klasického vzhledu klobouků a snažila jsem se jim přidat svůj rukopis, takový můj poslední dotek. Doslova jsem si hrála s možnostmi, které materiál a forma nabízely.“

Barevně je kolekce laděna do podzimních a zimních barevných not, kde vévodí vínová, červená, oranžová, žlutá barva, a světlé odstíny bílé, šedé, a naopak temné tmavě modrá s černou barvičkou.

Modely jsou vesměs tvořeny z příjemného a hřejivého úpletu, který hraje prim nejenom na svetrech, ale také na šatech a kalhotách. Vše doplňují skvěle střižené kalhotové kostýmy a kabáty. A pánové, těšte se! Na základě opakující se poptávky ze strany mužů pak Kateřina vůbec poprvé kolekci obohatila o dvě pánské siluety, nesoucí se ve stejném duchu zdánlivé klasiky.

Foto catwalk: MBPFW

Foto backstage: Lucie Urban

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky, módní peklo, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu