Černá není nudná, černá je sexy!

Černá není nudná, černá je sexy!

28. prosince 2010, černá, dámské oblečení, doplňky, šaty, černé oblečení, černé šaty, šaty Silvestr

Sponzorované odkazy

Nadčasová, sofistikovaná, elegantní, chic – všemi těmito slovy by se dala nazvat černá barva, která je pořád v kurzu a ve skutečnosti nikdy z módy nevyjde. Jistě, může být považována za nudnou, ale ne pokud víte jak ji nosit! Černý kus oblečení má ve skříni snad každý z nás. Je to praktická barva, která navíc zeštíhluje a není na ní vidět každý flíček. Černá je ale mnohem víc než jen praktická. Pokud víte, jak na to, vykouzlíte s ní sexy a trochu tajuplný vzhled, který mužům nedá spát. A to každá barva určitě neumí.

Stačí málo!

Nic se nemá přehánět, a proto rozhodně není na místě mít šatník odshora dolů plný jen** černých** věcí. Bohatě postačí pár základních kousků v této barvě, jako například kalhoty, košile nebo cardigan. Dají se skvěle kombinovat s ostatními barvami a také jinými kusy oblečení. Pak tedy stačí nakoupit pár pestrých triček, přehodit přes ně černý svetřík a chic look je na světě.

Malé černé šaty

Little black dress, neboli malé černé šaty, jsou módním evergreenem. Pokud už nějakou dobu přemýšlíte nad jejich koupí, můžu vám poradit pouze jediné – neváhejte. Tato investice se vám nejen vyplatí, ale také vrátí v podobě obdivných pohledů od mužů a závistivých od žen. Malé černé šaty rozhodně nejsou záležitostí na jednu sezónu. Coco Chanel je představila už v roce 1926 a od té doby se pořád drží na výsluní módy. Pokud si tedy malé černé šaty pořídíte v jednodušší podobě (v tradičním střihu a bez výrazného zdobení), ze šatní skříně je budete moci vytáhnout i za pár let a nemusíte se bát módního faux pas.

Pozor na barvy

Ano, černá barva je sice skvěle kombinovatelná, ale musí se vědět, jak na to. Všeobecně se doporučuje ji sladit se světlými, avšak pestrými barvami, mezi které patří červená, zelená a modrá. Skvělý kontrast vytvoří i se žlutou, ale výsledek může být hodně výrazný, což nemusí každému vyhovovat. Pozor na kombinaci s příliš tmavými odstíny hnědé, šedé nebo modré. Na špatném světle totiž tyto barvy splynou v jednu a výsledný vzhled bude spíš než elegantně vypadat nudně. Pokud si nejste úplně jisté v kombinování této úžasné barvy, nikdy nic nezkazíte, když k ní přidáte bílou nebo světle šedou.

Černé doplňky

Není oblíbenější barva používaná k výrobě nejrůznějších doplňků než právě černá. Boty a kabelky v této barvě má doma jistě každá z nás a to z velice prostých důvodů, mezi které patří univerzálnost, snadná kombinovatelnost a nadčasovost. Černé psaníčko se bude hodit téměř ke každé barvě vašich plesových šatů, černá čelenka dodá vašim vlasům šmrnc a černé náušnice a náramky z vás vykouzlí tajuplnou a sexy dámu. Jak vidíte, doplňky v této barvě se nikdy neztratí.

I když si možná myslíte, že existují mnohem zajímavější barvy, černá bude vždy tou nejoblíbenější, nejpoužívanější a nejelegantnější. Dá se s ní totiž čarovat. Ať už chcete vypadat něžně, sexy nebo konzervativně, postačí vám klidně jedna jediná barva – černá.

Zdroj: www.polyvore.com, Hemera/Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu