Džíny Levi’s® mají 144 let!

Džíny Levi’s® mají 144 let!

27. května 2017, Levis, džíny, vesta, šortky, Levis slaví 144.let

Sponzorované odkazy

V minulých dnech Levisky oslavily 144. výročí od svého zrození. K výročí Levi's připravil pokračování dokumentu o pětsetjedničkách, tentokrát věnovaný muzice, a limitovanou kolekci.*

Džíny Levi’s® 501® s poklopcem na knoflíky – originální a vůbec první džíny na světě – se zrodily 20. května 1873. Po letech jsou ještě populárnější než kdykoliv předtím. V rámci oslav představil Levis pátý díl dokumentárního seriálu The 501® Jean: Stories of an Original, který popisuje jejich přetrvávající vliv na kulturní historii.

Zatím poslední díl Music zkoumá jejich úzké propojení s hudbou. Kultovní pětsetjedničky se objevují na pódiích, před nimi i v zákulisí. Dokument ukazuje, jak jednotlivé hudební subkultury ovlivňovaly svět. Pátý díl Hudba byl uveden 20. května 2017 na levi.com/501day a vy se na sestřih a kratičký dokument můžete mrknout zde.

K oslavě propojení hudby a Levi's® vznikla i limitovaná kolekce 501® Day Celebration. Tři ikonické kousky – džíny a šortky 501® a džínová vesta – jsou vyrobeny ve velmi omezeném počtu 501 kusů.

Jsou výjimečné ručním zpracováním graffity výšivek a záplat i ošoupáním a rozedráním denimu. Inspirací byly akcenty typické pro centra americké hudby – netopýři pro Austin, most Golden Gate pro San Francisco, Folk City v Greenwich Village pro New York, hudební čtvrť Music Row pro Nashville a podobně. Prostě denimový hold rokenrolu.

Zdroj foto: Levis

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, ostatní, ostatní, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu