Jako popelka? S Manolo Blahnikem je vše možné!

Jako popelka? S Manolo Blahnikem je vše možné!

5. září 2017, 20 párů lodiček, křišťály Preciosa, Manolo Blahnik, ikonické střevíčky, Hangisi

Sponzorované odkazy

Hvězdný Manolo Blahnik představil v Preciosa Flagship Storu limitovanou edici ikonických střevíčků Hangisi. V čem jsou výjimečné?

Ikonické střevíčky Hangisi jsou poněkud netradiční. Manolo Blahnik potěší zejména české obdivovatele módních střevíčků, které jsou celosvětovým pojmem a touží po nich snad každá žena. Blahnik se totiž při návrhu této kolekce inspiroval samotnou Českou republikou, kde má své kořeny a kus jeho srdce patří právě nám. Pokud se ke střevíčkům s tak věhlasným jménem jako je Manolo Blahnik připojí něco navíc v podobě paličkování tou nejlepší krajkou na světě, vznikne něco výjimečné – střevíčky Hangisi.

Krásné střevíčky Manola Blahnika v Praze.Krásné střevíčky Manola Blahnika v Praze.

Právě dvacet párů střevíčků posetých desítkami křišťálů Preciosa jsou určené k prodeji. V září přijede celý tým Manolo Blahnika do Prahy a pomůže jim najít ideální majitelku, které přizpůsobí střevíček na míru. A pokud nebudete jedna ze šťastných majitelek některého z dvaceti párů, nezoufejte. Pokochat se na duši a načerpat inspiraci můžete i tak a navíc zadarmo.

„Když jsem pracoval s ručně paličkovanou českou krajkou a křišťály Preciosa, znovu jsem si uvědomil, jak hrdý jsem na své české kořeny,“ popsal Manolo Blahnik. *„Doufám, že se nositelky této limitované kolekce Hangisi budou cítit podobně výjimečně jako já při její tvorbě,*“ doplnil Manolo Blahnik.

Hangisi

Základ českých Hangisi střevíčku v temně tyrkysové barvě tvoří mimořádně jemná česká krajka, kterou vytvořila krajkářka Věra Holomečková z Vyšší odborné školy textilních řemesel, která se věnuje krajkářství celý svůj život a o krajkách i vyučuje jak v České republice, tak i Blahnikově rodném Španělsku, a Střední umělecké školy textilních řemesel v Praze. Konkrétní vzor krajky vybral Blahnik osobně. Při svém výběru prošel více než dva tisíce typů krajek. Dal tak vzniknout novému typu střevíčku z paličkované modré krajky, který udělal vůbec poprvé. Spolupráce škol, Preciosy a návrháře dotvořila naprosto jedinečné střevíčky, které našly inspiraci v tradičních českých řemeslech. Také pro zbytek párů z limitované kolekce čeká proces paličkování od té nejlepší krajkářky.

„Manolo Blahnik ve svých designech vzdává hold svým českým kořenům. Vždy klade důraz na nejvyšší kvalitu a dokonalé řemeslné zpracování. Spojení s Preciosou tak bylo naprosto přirozené“, doplnil Karel Páral, ředitel rozvoje obchodu a marketingu společnosti Preciosa Components.

„Česko mě dodnes inspiruje v návrzích bot. Rád do tvorby promítám dědictví mých předků,“ uzavřel pan Blahník.„Česko mě dodnes inspiruje v návrzích bot. Rád do tvorby promítám dědictví mých předků,“ uzavřel pan Blahník.

Manolo Blahnik

Charizmatický módní návrhář Manolo Blahnik se narodil v roce 1942 na Kanárských ostrovech. Jeho matka byla Španělka, otec Čech. Blahnik je jedním z celosvětově nejvlivnějších návrhářů bot. Nejznámější je pro svoji obuvnickou dámskou tvorbu. Elegantní jehlový podpatek je pro jeho tvorbu typický. Jeho boty nosí přední celebrity jako Madonna nebo Kylie Minoque. Nejvíce jej však proslavil fenomenální seriál Sex ve městě, kde si jeho boty oblíbila hlavní představitelka Carrie alias Sarah Jessica Parker. Dodnes svou inspiraci nachází ve všedním životě běžných lidí, a jeho boty přitom pyšně nosí Naomi Campbell, Victorie Beckham, Kate Moss a další slavné osobnosti.

Carrie a její milované boty od Manola Blahnika.Carrie a její milované boty od Manola Blahnika.

Výstava bude v Muzeu Kampa k vidění do 12. listopadu. Osvěcují ji lustry Venus, Maria Theresa a Maria Theresa Comtess z dílen Preciosa Lighting, které Manolo Blahnik osobně vybral.

Manolo Blahnik se setkal se svými fanoušky z řad široké veřejnosti. Těm trpělivě odpovídal na dotazy z oblasti módy i vlastního života.Manolo Blahnik se setkal se svými fanoušky z řad široké veřejnosti. Těm trpělivě odpovídal na dotazy z oblasti módy i vlastního života.

Foto: Preciosa, Manolo Blahnik

Autorem článku je Iveta Holasová. Článek najdete v kategorii obuv, lodičky, módní peklo, módní značky a návrháři, ostatní, ostatní a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu