Mějte podzim se stylovými poklady

Mějte podzim se stylovými poklady

18. října 2017, podzim, styl, poklady, finská značka Aarikkka, Nila, šperky, náramky, přívěšky

Sponzorované odkazy

Nové finské šperky Aarikka odstartují nadcházející podzimní a zimní sezónu. Pestrobarevné barvy, různé vzory a kreativní design šperků rafinovaně doplní celý outfit. Hledejte ten váš klenot už teď – na Nila.cz!

Aarikka

Kořeny značky Aarikka hledejte v krásné Skandinávii, kde se uprostřed finské přírody roku 1954 zrodila značka, která přináší lidem radost. Celý příběh začal u obyčejných knoflíků. Návrhářka Kaija Aarikka nemohla dlouho najít vhodné knoflíky ke svým šatům. Nakonec si je sama navrhla, což dalo později vzniknout samotné značce. Z těchto zábavných a originálních knoflíků se totiž příběh rychle dotkl šperků. Kulatost knoflíků ovlivnil i následný vzhled šperků. Veškeré šperky jsou vyráběny z ekologicky šetrných surovin, převážně z březového, javorového, borovicového dřeva a jiných přírodních materiálů z tajuplné divočiny. Skandinávský design šperků kombinuje hravost s útulností.

Šperky Aarikka jsou vyráběny ručně poctivými lokálními řemeslníky.Šperky Aarikka jsou vyráběny ručně poctivými lokálními řemeslníky.

Při výrobě šperků se návrhářce nejvíce osvědčila práce se světlým dřevem javoru a břízy, které jsou nejvhodnější pro následnou manipulaci se šperky – malování jasnými barvami. Oproti tomu dřevo z borovice navozuje příjemnou atmosféru a je ideální pro možnost výraznějšího opracování. Samozřejmostí při výrobě je individuální přístup ke šperkům. Ruční dovednosti jsou totiž cennou součástí finské identity a kultury. Každý šperk svým jedinečným zpracováním a zvoleným materiálem dotváří celek a definuje svého majitele.

Aarikka je rodinná firmy, která zaměstnává výhradně finské řemeslníky. Aarikka vyváží vyrobené šperky do mnoha evropských zemí, ale také do USA nebo Japonska.Aarikka je rodinná firmy, která zaměstnává výhradně finské řemeslníky. Aarikka vyváží vyrobené šperky do mnoha evropských zemí, ale také do USA nebo Japonska.

Šperky

V současné době s Kaijou Aarikkou spolupracují i další umělci jako Aino Favén, Jorma Vennola, Jukka Rintala, Tuula Falk, Markku Salo, Paola Suhonen, Anna Ruohonen, Anu Leinonen, Kalle Kuusela, Elina Helenius, Kaisli Kiuru, Anneli Aaltonen and Eero Sairanen, z nichž každý přidává něco navíc, co tvoří každý kus výjimečným originálem. Kromě náramků, náhrdelníků, náušnic Aarikka nabízí stříbrné šperky, svíčky, hračky, dárky a výrobky pro domácí dekorace.

Jemné půvabné náramky v podzimních barvičkách s drobnými korálky v designech, o které se postaraly tvůrci značky Aarikka.

Krásné věcné náušnice pro věcné minimalisty i roztomilé náušnice z javorových korálků mohou někomu připadat jako drobné hrášky, jinému zase jako lesní plody navlečené na stéblu trávy. Nebojte se i prodloužené délky, navzdory své délce totiž váží pouze 6 g. Velké zátěže se tedy bát nemusíte.

Oslnivý a působivý náhrdelník z dřevěných kuliček různých barev a velikostí byl vyroben z javoru a navlečen je na voskované bavlněné šňůrce.

Více informacích o špercích Aarikka včetně ceníku najdete online na Nila.cz.

Foto: Nila, Aarikka

Autorem článku je Iveta Holasová. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři, ostatní, ostatní, šperky a hodinky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu