Ulevte svým nohám naboso!

Ulevte svým nohám naboso!

28. října 2017, Barefoot, Naboso, bosé boty,

Sponzorované odkazy

Možná vám přijde nepatřičné zmiňovat se v chladném podzimním a očekávaném zimním období o botách, které evokují chůzi naboso. Ale…?

Ale proč nejít do dalšího roku s číslovkou 2018 s unikátním předsevzetím, kterým by bylo ulevit vašim nohám tím, že jim dopřejete obuv, v níž se vaše nožky budou cítit, jako by ani obuty nebyly?

Femoném Barefoot

Ano i do Česka již dorazil fenomén Barefoot a s ním i Barefoot botky. Barefoot v překladu doslova znamená naboso. A u nás se na tzv. bosé boty zaměřuje společnost Naboso.cz. Jimi nabízené botky simulují přirozenou chůzi naboso, přičemž jde o kvalitní a zdravou formu obuvi, která je dnes navrhována tak aby vypadala stylově.

Patnáctka značek

A značek, které na tento typ obuvi cílí, je dnes již pestrá škála. Od značky naBOSo, Angles Fashion a Sole Runner přes Feelmax, Freet, Sockwa, až po ZAQQ a Earth Runners, i mnohé další značky. Nabídka je dnes opravdu pestrá a rozmanitá, bosé boty nabízí patnáctka českých a světových značek.

Barefoot Scout Cognac za 4 090 KčBarefoot Scout Cognac za 4 090 Kč

Proč naboso?

Ptáte se asi, proč zrovna naboso? No protože je to v souladu s přírodou. Příroda vytvořila lidskou nohu pro co nejefektivnější pohyb a chodit bosky, užívat si bosování, a zažívat pocit naboso, alias bosou chůzi znamená velký návrat k této přírodní přirozenosti.

Přirozenost s Barefoot

Život bez bot je fajn. I když jsou boty ochranou nohy, a sociální podmínky spolu s módou přinesly chůzi v botách, tak není tato forma chůze přirozená. Lidé začali totiž nosit boty, které se od přirozené anatomie chodidla velmi liší a lidské tělo díky tvrdým podrážkám a nepřiměřeným podpatkům trpí – od problémů s bolestí koleny přes bolest lýtek a kyčlí až po bolesti páteře a plosek nohou.

A tak je tu typ botek, díky nimž se budete cítit dobře. Pokud tedy již potřebujete z etických, módních či ochranných důvodů obouvat boty, tak ať to jsou takové, které budou k nohám ohleduplné.

Tzv. bosé boty jsou o 1 číslo větší než klasická bota, a to z důvodu přirozeného roztažení zatíženého chodidla.

Jaké jsou bosé boty?

  • bosé boty mají velmi malou hmotnost
  • jsou vyrobeny bez zvýšené paty
  • také bez podpory klenby
  • mají tenkou a ohebnou podrážku
  • přičemž je podrážka odolná proti oděru a propíchnutí
  • nabízí široký prostor pro prsty
  • a jsou řešeny bez neohebné a přizvedlé špičky
Barefoot Solle Runner Chenoa Red v ceně 4 290 KčBarefoot Solle Runner Chenoa Red v ceně 4 290 Kč

Naše tělo není přizpůsobené tvrdým podrážkám a podpatkům. Tzv. bosé boty (barefooty) simulují přirozený stav chůze naboso. Společnost naBOSo tak boří mýtus, že bosá obuv je pouze pro outdoorové nadšence a volný čas. Dnes již výrobci nabízí zdravé obutí i pro každodenní nošení ve městě i do kanceláře, které od běžných klasických bot na první pohled nerozeznáte.

Vyberte si z široké nabídky pro dámy, pány i dítka od patnáctky domácích i světových značek na naBOSo.cz.

Úvodní foto: Solle Runner Aponi Royal za 4 350 Kč

Zdroj foto: naBOSo.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu