Elegantní pánské kabáty pro stylového gentlemana

Elegantní pánské kabáty pro stylového gentlemana

18. ledna 2011, Pánský kabát, krátký kabát, dlouhý kabát, pánské kabáty, pánské zimní kabáty, zimní kabáty, kabáty zima 2011

Sponzorované odkazy

Prvořadým úkolem kabátu je chránit před chladem, větrem, prachem a deštěm. Dříve také dokázal prozradit i jisté postavení. Kdo pomáhal druhému do kabátu, byl společensky níže postavený. Dnes je pomoct do kabátu věcí ochoty, zdvořilosti nebo úcty vůči staršímu.

Jaký typ kabátu je ten pravý?

Pánský kabát dokáže o svém nositeli hodně vypovědět, a to hned na první pohled. Chystáte se na romantickou schůzku nebo do luxusní restaurace a kabát na sobě nese jasné známky nošení? Pak je čas hledat nový kabát.

Pokud v zimě nejezdíte autem a venku trávíte hodně času, pak je pro vás kabát více než jen doplněk. Zaměřte se na kvalitní materiály a delší střih. Mezi klasické a tradiční materiály patří vlna a tvíd. Nevýhodou takového kabátu je náročnost na údržbu, na rozdíl od směsi bavlny s polyesterem.

Trendy je i smíchání ležérnosti a elegance. V módě jsou opět krátké kabátky do pasu. Jejich výhodou je prodloužení postavy a nevýhodou nedostatečná ochrana před chladem a větrem. Spíše než v zimě je využijete až na jaře.

Typ postavy

Dalším důležitým aspektem při výběru kabátu je typ postavy. Nejběžnějším tvarem je převrácený trojúhelník. Vaše postava je dokonalá a vhodné jsou pro vás téměř všechny kabáty. Máte-li úzká ramena a širší boky, vybírejte kabáty s detaily na ramenou, třeba kabáty ve vojenském stylu. Muži s většími bříšky by měli zvolit kabáty s širšími klopami.

Trend nebo konvence

Rozhodněte se, zda hledáte kabát, který budete využívat několik let nebo takový, který vypoví, kdo jste právě teď. Jestliže chcete mít v šatníku jen jeden kabát, vyberte si černý nebo tmavě šedý. Investice do kvalitního kabátu je výhodná, využijete ho do práce, na večeři nebo na příležitostné akce s přáteli. Na druhou stranu je někdy potřeba kabát, který o vás něco řekne. Dobrým příkladem je kožený kabát. Kůže je retro a klasická. Dejte si ale pozor, aby vás trendy retro vzhled neproměnil kvůli nevhodným doplňkům v karikaturu.

Jak nosit kabát

Mikina se hodí maximálně pod krátký nebo středně dlouhý kabát sportovního střihu. I když jste zastáncem sportovního stylu, můžou nastat okolnosti, které vyžadují špetku elegance. V tomto případě se inspirujte následujícím obrázkem – bílé tričko, kardigan Paul Smith a černé společenské kalhoty Prada.

Zdroj: www.polyvore.com, www.bluefly.com, Jupiterimages/Polka Dot/Thinkstock

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu