Je libo mikinu, dámy?

Je libo mikinu, dámy?

18. ledna 2018, mikiny, značkové, Queens, klokanky, na zip, s kapucí

Sponzorované odkazy

Svetry, svetříky, pulovry a mikiny jsou v současnosti v kurzu. A není se co divit. Vždyť chladné počasí si žádá něco hřejivého a přitom stylového. Je libo mikinu, dámy?

Mikina je druh oděvu, který zakrývá horní část těla. Nejčastěji se nosí jako volnočasový kousek, na procházky, sportování, turistiku, do školy či na cestování. Patří k velmi oblíbeným kouskům současné doby a módy především u mladých a teenagerů, ale dnes nejen u nich. Mikiny se rozšířily a mají je v oblibě všechny věkové kategorie pro jejich ležérní a sporty střih i materiál, z nějž jsou vyrobeny. Tím je především bavlna, směsi s příměsí polyesteru, plyš a fleece.

Selflove Cliché Faux Fur JacketSelflove Cliché Faux Fur Jacket Selflove Cliché Faux Fur Jacket je příjemná měkká a plyšová tmavě fialová dámská mikina od značky Selflove, přijde vás na 2500 Kč.

Jak vzniklo pojmenování mikina

Mikiny se u nás objevily poprvé když pronikly ze Západu jako součást tehdejších módních trendů. Velmi často to byla mikina s výrazným potiskem obrázkem Mickey Mouse. A dle tohoto prvotního kousky dostala mikina pojmenování – Miki jako Micky Mouse. Tento název se tak vžil, že je využíván dodnes.

Selflove hoodieSelflove hoodie Selflove hoodie je černá dámská mikina s kapucí a klokaní kapsou od značky Selflove. Stylovka je vyrobena z bavlny a stojí 990 Kč.

Ale pozor, skutečným původem názvu Mikina je ale obchodní označení Miki, vzniklá pravděpodobně od jména Michael a to označovalo takto střižené a řešené blůzy či pulovry. Obdobně u nás zdomácnělo například pojmenování vysavače lux a pojem luxovat – od značky Elektrolux.

Vans WM Peanuts ChristmasVans WM Peanuts Christmas Vans WM Peanuts Christmas je tmavě modrý dámský crewneck od značky Vans s barevnými motivy z edice Peanuts. I když je po vánocích, jistě potěší. Půvabný kousek bude váš za 1 590 Kč.

Komu sluší?

Mikiny jak již bylo řečeno unosí holky, kluci, pánové i dámy různého věku. A tipnu si, že alespoň jednu mikinu má doma každý z nás. Ale to je málo! Dnes mikina zažívá velký boom. Chcete li tedy být IN a trendy, pořiďte si jich více.

adidas FB TTadidas FB TT adidas FB TT je šedivá dámská mikina od značky adidas s logy na hrudi a zádech. Trendy kousek na zapínání na zip je k mání za cenu 1990 Kč.

Střihy mikin

A můžete mít různorodý střih, který využijete stejně tak variabilně, jaká samotná mikina je. Mikina může být přes hlavu, s kapucí nebo bez ní, na zapínání se zipem, či s velkými kapsami tzv. mikina typu klokanka. Mají límec, nebo jsou bez něj, mají raglánové rukávy anebo klasicky střižené. Stejně tak jako je rozmanitý střih, je pestrý i výběr barev tohoto kousku oblečení.

Nike W NSW Tech Fleece Cape FZNike W NSW Tech Fleece Cape FZ Nike W NSW Tech Fleece Cape FZ je mikina v melange provedení a světle modré barvě a prodlouženým zadním dílem. Tato dámská mikina s klokaní kapsou od značky Nike s decentním logem na přední části přijde na 2990 Kč.

Značkové mikiny

Dnešní módní trendy velí i značkám, aby mikiny zařadily do svého repertoáru. A tak seženete značkové mikiny adidas, Nike, Cheep Monday či Stussy. A právě značkové šik kousky nabízí v dnešních dnech i online značkový obchod Queens.

Vybírejte si na Queens.cz!

Zdroj foto: Queens.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, ostatní, ostatní a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu