Kosmetika Rituals jako váš denní voňavý rituál

Kosmetika Rituals jako váš denní voňavý rituál

11. března 2018, vůně, relax, odpočinek, tělová kosmetika

Sponzorované odkazy

Když se řekne Rituals, hodně z vás si vybaví kosmetickou řadu od Dermacolu. Dnes však bude řeč o kosmetické značce, pocházející z Holandska. Její výrobky mě na tolik uchvátily, že jsem se rozhodla vám tuto kosmetiku představit. Vůně těchto přípravků se na těle drží a provoní tak váš den!

Odkud pochází kořeny Rituals?

Společnost Rituals je vůbec první značkou, která uvedla na trh kosmetiku ve spojení domácí a luxusní tělové péče. Byla založena Raymondem Cloostermanem v roce 2000 a její kořeny pocházejí z Holandska. Filozofie firmy je velice zajímavá. Nezaměřili se jen na péči o tělo a pleť, ale také o duši a mysl. V jejich nabídce tedy kromě tělové kosmetiky naleznete také parfémy, vonné svíčky, čaje a další příjemně provoněné produkty. Myslí také na těhotné ženy a miminka, pro které existuje speciální řada výrobků. Ale také na přátelství a poznání – mezi jejich produkty naleznete cestovní taštičky, obaly na pas a dokumenty a mini cestovní řady kosmetiky. K jejich filozofii se pak sama firma vyjadřuje takto: „Štěstí a spokojenost spočívá v radostném prožívání přítomného okamžiku, najdeme ho často v maličkostech, v tom, že si užíváme chvíle „tady a teď“.“

Rituals se snaží o to, aby i všední dny byly příjemné. Aby vše, co prožíváte a připadá vám to obyčejné, mělo své kouzlo. A díky opravdu kvalitní kosmetice a aroma jejich výrobků se jim tato myšlenka docela dost dobře daří!

Zásady Rituals

Stejně jako každý rituál má svou tradici a zásady, i tato značka má ty své. Například jejich výrobky nejsou zásadně testovány na zvířatech. Neobsahují živočišné složky a jsou tak vhodné i pro vegetariány. Minimalizují obsah konzervantů a stabilizátorů a zakládají si spíše na přírodní bázi. Jejich výrobky jsou dermatologicky testovány a parfémy tvoří ve spolupráci s nejlepšími tvůrci parfémů na světě. Také každý jejich výrobek, nebo spíše každá řada výrobků nese svůj název. Název dané řady vždy vystihuje, odkud vzešla inspirace pro tyto produkty a jakou filozofii s sebou nesou (některé si dnes představíme). Veškerá inspirace je pak autentická, z východních rituálů a z přírody.

Jedna řada, jeden voňavý příběh

  • The Ritual Of Laughing Buddha – Usměj se a svět se usměje na tebe (oranžová řada)
  • The Ritual Of Hammam – Očistný rituál pro tělo i duši (světle modrá řada)
  • The Ritual Of Sakura – Oslavte každý den jako nový začátek (bílá řada)
  • The Ritual Of Dao – Umění hluboké relaxace (tmavě zelená řada)
  • The Ritual Of Ayurveda – Přirozená krása díky vnitřní harmonii (červená řada)
  • The Ritual Of Samurai – Připraven po každodenní výzvy (tmavě modrá řada)

Kromě těchto řad tu a tam vydá Rituals také limitované edice, speciálně například pro dané roční období. Ke každé řadě pak vznikají i bytové doplňky, jako jsou vonné svíčky, vonné tyčinky, vonné sáčky, domácí parfémy (bytové vůně), čaje, vonné střapce a přípravky na mytí nádobí. Vše ve vůni dané řady tak, aby váš běžný den života stál za to!

Okénko „Vlastní zkušenost redaktorky“

S kosmetikou Rituals jsem se poprvé setkala před dvěma lety přímo v Holandsku, kde také momentálně bydlím. Už dříve jsem na ulici či v práci cítila typické vůně kořeněných parfémů, ale nedokázala jsem je nikam zařadit. Až jednou, kdy jsem navštívila obchod Rituals…

Byla to láska na první pohled/vůni. V obchůdku to příjemně vonělo a byl mi nabídnutý čaj, což je pro kamenné obchůdky Rituals naprosto běžné. Koupila jsem si tenkrát svoji první řadu The Ritual of Sakura (bílá). Tato řada vznikla na oslavu každoročního vítání květů Sakury v Japonsku. Má tedy za úkol přinést spotřebitelům příjemný slavnostní pocit každého dne. Což dle mého názoru naprosto splňuje. Ačkoliv se jedná o jemnou a sladkou vůni, je dlouhotrvající.

Byla jsem naprosto uchvácená z toho, že když se osprchujete s jejich sprchovým gelem, vůně zůstává na těle i hodiny. Pokud to podpoříte ještě tělovým krémem ze stejné řady, pak si můžete být jisti, že provoníte nejen celý váš byt, ale i den. Často se mi doma stalo, že se mě spolubydlící ptali, čím to voním a to přesto, že jsem vycházela teprve ze sprchy (tedy bez použití parfému). Pokaždé tak, když se sprchuji s Rituals, mám pocit uvolnění a relaxace. A i když je to trošku dražší sprchový gel, či tělová kosmetika, než jsme možná zvyklí, dala bych za ni cokoliv. Cokoliv bych také dala za mou oblíbenou limitovanou edici The Ritual Of Karma (světle zelená). Ta vyšla v loňském roce a ještě nikdy jsem necítila lepší vůni. Pro její velký úspěch byl její prodej obnoven v létě, se zaměřením na letní produkty (opalovací olej, ochranný sprej na vlasy a jiné). Samozřejmě jsem zkusila vše… (Jen doufám, že tato řada bude opět v prodeji).

Měla jsem pak velkou radost, když se kosmetika dostala také k nám do ČR – například kamenný obchod v Brně, v Olympii. Nebo si můžete výrobky objednat na rituals.cz .

Kromě těchto mých dvou oblíbených řad mi voní také červená řada Ayurveda. Naprosto úžasné jsou jejich tělové/ pleťové peelingy z cukru a oleje. Jsou příjemné, nesedřou vám pleť a ta naopak díky olejíčkům zůstává vláčná. Vyzkoušela jsem také jejich odličovač na oči, který neštípe. Dále řasenku (ještě nikdy jsem neměla tak krásně rozdělené a prodloužené řasy) a balzám na rty – nejen, že příjemně voní a chutná, ale také nechává rty dokonale vláčné. A kromě toho jsem používala také třeba pleťové krémy 25+ (denní i noční, oba velice příjemné) a udělala jsem si radost i nejednou vonnou svíčkou, která provoní celý pokoj.

Možná to vše zní trošku zaujatě, ale pochopíte, až se poprvé osprchujete jejich sprchovým gelem a zapálíte si doma vonnou svíčku. Má sestra mi také nevěřila a tak, jak jinak, jsem jí na narozeniny nadělila sadu Sakura. Nemohla si to vynachválit. Tato kosmetika díky své vůni naprosto odežene stress a vy při své koupeli přestanete přemýšlet nad všemi povinnostmi a doopravdy se uvolníte, nabije vás energií – přesně tak, jak by měla fungovat každá koupelová kosmetika! Za mě je to sto bodů z deseti…

Zdroj foto: archív autorky; Pixabay.com

Autorem článku je Lucie Holásková. Článek najdete v kategorii jaro, kosmetika, líčení a make up, ostatní, parfémy a vůně a vlasová i tělová.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu