Vysoká škola šperkařská: Cartier Libre

Vysoká škola šperkařská: Cartier Libre

11. února 2018, Cartier, Cartier Libre, hodinky, dámské hodinky, luxusní hodinky, šperky

Sponzorované odkazy

Pokud je řeč o opravdovém, léty prověřeném šperkařském umění, je značka Cartier možná tou první, která vám vyvstane na mysli. A ve svých kolekcích svou pozici zas a znovu potvrzuje a nenechává nás na pochybách, že má stále co nabídnout. Další ukázkou této skutečnosti je nová kolekce vysokého šperkařství Cartier Libre, která odhaluje nekonečnou hravost domu Cartier.

Hra s tvary

Hodinky z nové kolekce Cartier dokáží zaujmout již na první pohled. Mohou za to především jejich nezvyklé tvary, které jsou všelijak protažené, zmáčknuté i úmyslně deformované. Proč? Cartier se tentokrát rozhodl ikonické a klasické tvary zkrátka trochu pozměnit a nechal tak vzniknout něčemu novému, nespoutanému a naprosto kouzelnému. Pětice limitovaných modelů nechává prostor fantazii a přenese vás do země, kde je vše možné a řemeslné umění takřka nekonečné.

Hodinky zářící neobyčejností

Zatímco je mnoho šperků z dílny Cartier nadčasových, nová kolekce hodinek v čele s modely Baignoire a Crash se vydala po cestě extravagance. Dámské hodinky budou dominantou každého outfitu a oslní ženskostí a trendy minimalistickým designem. Zdobí je neobvyklé tvary, narušené proporce, výrazný objem i prodloužené linie. Dodávají hodinářskému repertoáru značky nový a svěží vítr. Kromě tvarů dokáže kolekce zaujmout také použitými materiály, z nichž září vzácnost, a kontrastujícími barvami.

Oslňte jedinečností

Pět limitovaných modelů pojí troufalost, výstřednost i neutuchající elegance. Každý z nich však žije svůj vlastní život, který je neobyčejný. Model Baignoire Débordante zdobí zlatý prstenec okvětních lístků tvořených vzácnými kameny. Baignoire Etoilé zase oslovuje křišťálovou kaskádou složenou z diamantů a černých spinelů, které krásně odráží světlo. Baignoire Infinie tvoří malý černý ciferník obklopený po obvodu lunetou. Hodinky Baignoire Interdite mají velké římské číslice v horní části, v té spodní se pak střídavě objevují a schovávají ručičky na černém ciferníku. Crash Radieuse pak poutá pozornost rozdrceným ciferníkem a nataženými římskými číslicemi, což společně vytváří až halucinační dojem.

Foto: Cartier

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu