Co ovlivňuje dobrý spánek?

Co ovlivňuje dobrý spánek?

20. února 2018, toaletní stolky, dámské noční košile, overaly na spaní

Dobře se vyspat je základ zdraví, ale i kvalitního a úspěšného průběhu dne. Jste-li dostatečně a dobře vyspáni, lépe se vám ráno vstává, máte více sil a svěžesti a cítíte se dostatečně vyzbrojeni ke zdolávání každodenních povinností. Spánek je velmi důležitou součástí našich životů. Co vše ovlivňuje jeho kvalitu?

Na kvalitu spánku má vliv mnoho faktorů, mezi něž patří nejen dobrá postel s kvalitní matrací, jež napomohou uvolnění svalů a kloubů, ale též interiér ložnice a v něm barva zdí. Tady mějte na mysli, že červená je agresivní a moc se nehodí, stejně jako žlutá, která působí na spánek (zvláště u dětí) velmi rušivě. Naopak uklidňující je zelená či modrá barva, anebo dnes tolik módní a oblíbená neutrální bílá či šedá barvička.

Čerstvý vzduch rovná se svěží spánek

V pokoji, kde spíte, by měla být i dostatečná možnost zatmění, jež dopřeje organismu rychlé usínání, a samozřejmě důležitý je i čerstvý vzduch, což znamená před ulehnutím minimálně na pár minut pokoj pořádně vyvětrat. Podstatná je i teplota v pokoji, která by měla být spíše nižší než ta, v níž se během dne doma pohybujete. Ideálem je 18–19°C.

Zákaz vstupu elektronice

Nemalou roli hraje tolik skloňovaný elektromagnetický smog – tedy fakt, že v ložnici nemá co dělat elektronika a wifi. Obojí má velmi negativní vliv na kvalitu spánku. Naopak by neměly chybět pokojové rostliny, které zásobují vzduch v noci kyslíkem, a své místo zde má i noční stolek k odkládání drobností a zcela jistě tolik pro dámy nezbytný toaletní stolek spolu s uvážlivým rozložením nábytku v ložnici, kterého by mimo postel, a zmíněné stolky nemělo být mnoho.

Usínejte ve stejný čas

Důležitou součástí zdravého a spokojeného spánku je doba, kdy se k němu ukládáte. Ta by měla být každý den podobná a bez větších časových výkyvů. Vědecké studie totiž dokázaly, že totožná, nebo alespoň přibližná doba ulehnutí napomáhá kvalitě spánku i jeho hloubce. Své udělá i to, v čem se ke spánku ukládáte. Tady to má každý trochu jinak. Někdo volí klasická pyžama, něžné pohlaví rádo sáhne k pohodlným dámským nočním košilím, které dnes pro své pohodlí frčí i mezi mužským osazenstvem naší planety.

Pohodlí především

Dalším kouskem, který prožívá v současnosti velký boom patří šik a trendy overaly na spaní. Ty jsou v kurzu jak u dětí, tak u žen, i jejich drahých poloviček. Vypadají originálně a jsou vyrobeny z kvalitních a příjemných materiálů, kterými jsou především směsí s vysokou příměsí bavlny. Overaly také patří k hodně pohodlnému nočnímu prádlu, protože se nikde vyhrnují, netlačí a nabízejí dostatek pohodlí a uvolněnosti ve spánku.

Zapomeňte na stress

Že byste se neměli ke spánku ukládat s těžkým a plným žaludkem snad není nutno připomínat, zlatým pravidlem je navečeřet se nejpozději dvě hodiny před ulehnutím. A ukládat se ke spánku rozčilení také není zrovna v pořádku, proto zapomeňte večer na práci, stresy a starosti a uvolněte se. Dobrým relaxem je horká voňavá koupel, nebo třeba poslech hudby, či chvilka s knížkou.

Zdroj foto: Toaletnistolky.cz, Skippy.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, ostatní, ostatní a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu