Buďte za bohémku! S Lindexem!

Buďte za bohémku! S Lindexem!

20. dubna 2018, Lindex

Sponzorované odkazy

Snad pro každou ženu a dívku je společnost Lindex dobře známou značkou, která nabízí dámskou a dětskou módu, spolu s luxusním spodním prádlem pro ženy. Možná jste však nevěděly, že tato společnost působí v 17 zemích světa a má přibližně 480 prodejem. Anebo, že celých 50% výrobků firmy Lindex je z obnovitelných zdrojů a do roku 2020 to má být až 80%.

To vše je chvályhodné, stejně jako nová kolekce „Art meets Fashion“, která vznikla ve spolupráci s umělci, na téma Oslava žen. Konec konců, Lindex se zaměřuje právě na ženy.

Jak vznikají bohémské kolekce?

Možná vás při pohledu na nové a ještě více nápadité módní kolekce dnešní doby zajímá, jak mohou takové bohémské kolekce vznikat? Společnost Lindex to vyřešila velmi chytře a povolila uzdu kreativitě. Kolekci samozřejmě navrhovali módní designéři, ale na základě uměleckých děl, kterým dali vzniknout mladí umělci. Celkem jich bylo přesně osm a každý jeden z nich pojal téma „Oslava žen“ po svém, individuálně a osobitě. Všechna díla, nápady, kreativita a originalita se pak skloubily do jedné bohémské kolekce Lindexu – „Art meets Fashion“.

Mládí a umělci vpřed!

Pia Ekholmová, manažerka oddělení Design & Buying pro dámskou konfekci ve společnosti Lindex, se k této bohémské kolekci vyjádřila takto: „Tito umělci oplývají ohromnou tvůrčí silou a báječnou schopností, jak zobrazit a oslavit ženy pomocí současné módy. K vybranému tématu, které pojali velmi rozdílnými způsoby, mají zajímavé asociace i postoj. Stejně jako u naší kolekce, je společným rysem všech osmi prací jejich vizuální síla, expresivnost a barevnost.“

Módní kolekce „Art meets Fashion“

Na kolekci jde značně znát ruka umělcova. V jednotlivých modelech i doplňcích se odráží vlastní a osobité pojetí tématu každého z umělců. Některé kousky jsou velmi decentní, v jemných odstínech růžové. Jiné hrají tmavými tóny a působí trochu unaveně, depresivně, jako by vyjadřovaly unavenou pracující ženu a matku. Další módní kousky jsou pak zase sytých odstínů rudé, vyjadřující ženskost, smyslnost a styl. Ale naleznete zde i modely zelených barev, připomínající návrat k Matce přírodě. V této kolekci se opravdu najde a vyjádří snad každá žena – od bohaté dámy, přes maminky v domácnosti, až po pracující úspěšné ženy i dělnice. Všechny ty barvy, střihy a užité tvary mají mnoho způsobů výkladů toho, co mohou znamenat a vyjadřovat.

Téma: Oslava žen

Jak již bylo zmíněno, bohémská kolekce „Art meets Fashion“ vznikla na téma „Oslava žen“. Toto téma si však společnost Lindex zvolila záměrně. Ženy jsou pro Lindex velmi důležité a ne jenom jako zákaznice. Lindex pořádá výstavu uměleckých děl, která byla zakoupena pro účely vzniku dané kolekce a ta budou vystavena v showroomu společnosti Lindex ve Stockholmu, kde je možnost je zakoupit. Všechny vytěžené peníze pak poputují na projekt HERproject. Ten bojuje za práva žen s nízkými příjmy, pracujících v globálních dodavatelských řetězcích. Kolekci zakoupíte také u nás v České republice a to od 8. března 2018 v kamenné prodejně Lindex Palladium Praha, nebo online na lindex.com.

Zdroj foto: Lindex

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu