Louis Vuitton s umělcem Virgilem Ablohou

Louis Vuitton s umělcem Virgilem Ablohou

18. dubna 2018, Louis Vuitton, Virgil Abloh, pánská kolekce, týden pařížské módy

Sponzorované odkazy

Louis Vuitton do svých řad přivítal Virgila Abloha, který se stal novým ředitelem pánských kolekcí. Jeho první módní přehlídka pro značku Louis Vuitton proběhla v rámci týdne pánské módy v Paříži.

„Virgilovu hvězdu sleduji již od doby, kdy se mnou pracoval v roce 2016 u Fendi, a rád vidím, že jeho vrozená kreativita a avantgardní styl nacházejí dnes takové uplatnění – a to nejen ve světě módy, ale i dnešní popkultury. Jeho cit pro luxus a savoir-faire provedou pánské kolekce Louis Vuitton do budoucnosti,“ uvedl Michael Burke, předseda představenstva a generální ředitel Louis Vuitton.

Obchod značky Louis Vuitton v HoustonuObchod značky Louis Vuitton v Houstonu

„Jsem poctěn, že mohu nastoupit jako ředitel pánských kolekcí Louis Vuitton. Tradice a kreativní integrita této značky je pro mě obrovskou inspirací a těším se, až budu moci pracovat s těmito hodnotami a hledat paralely k dnešku,“ komentuje Virgil Abloh.

umělec, architekt, inženýr, grafik a návrhář Virgil Ablohumělec, architekt, inženýr, grafik a návrhář Virgil Abloh

Kdo je Virgil Abloh?

Umělec, architekt, inženýr, kreativní ředitel a návrhář Virgil Abloh se narodil v roce 1980 v Illinois. Po absolutoriu s titulem stavebního inženýra na University of Wisconsin Madison, začal studovat architekturu na Illinois Institute of Technology ve studijním programu, který založil Mies van der Rohe. Zde získal znalosti o principech modernistického architektonického stylu a koncepci multidisciplinární spolupráce.

  • V roce 2012 založil vlastní značku Off-White c/o Virgil Abloh™️; prvním počinem bylo umělecké dílo Pyrex Vision. V roce 2013 značka představila první sezonní kolekci dámské a pánské módy, a od roku 2015 předvádí na pařížském týdnu módy.
  • V. Abloh též prezentoval svoji tvorbu v prestižních institucích na poli designu, například Harvard Graduate School of Design, Columbia Graduate School of Architecture, Planning and Preservation a Rhode Island School of Design.
  • V roce 2019 proběhne velká sólová výstava starší i novější tvorby Virgila Abloha v Museum of Contemporary Art of Chicago ve státě Illinois.
  • V roce 2015 byl Virgil Abloh se svojí značkou Off-White c/o Virgil Abloh™️ nominován do finále LVMH Prize.
  • Je držitelem mnoha cen, mezi jeho poslední úspěchy se řadí ocenění British Fashion Awards Urban Luxe Award a International Designer of the Year v rámci GQ Men of the Year Awards (2017).
sídlo značky Louis Vuitton se nachází na slavném Champs – Elyséessídlo značky Louis Vuitton se nachází na slavném Champs – Elysées

O značce Louis Vuitton

Již od roku 1854 přináší Louis Vuitton světu jedinečný design, v němž se snoubí inovace a styl podtržené tou nejlepší kvalitou. I dnes zůstává značka věrna duchu svého zakladatele Louise Vuittona, který díky svým zavazadlům, taškám a doplňkům pro cestovatele, které byly stejně elegantní jako praktické, je považován i za zakladatele filosofie ‚umění cestování‘. Již od dnů Louise Vuittona zdobí příběh značky odvaha, a věrna tomuto odkazu značka Louis Vuitton pravidelně zve architekty, umělce a designéry ke spolupráci na kolekcích ready-to-wear, bot, doplňků, hodinek, šperků a papírového zboží. Dokonalá kvalita produktů Louis Vuitton je důkazem toho, jakou péči věnuje značka řemeslnému zpracování.

Zdroj foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii módní peklo, módní značky a návrháři, ostatní, ostatní a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu