100Class concept Store & Things I Miss: Praha - Ljubljana

100Class concept Store & Things I Miss: Praha - Ljubljana

19. dubna 2018, 100Class concept Store, značka Things I Miss, Praha, Ljubljana, designérka Tina Princ

Sponzorované odkazy

Slovinská designérka Tina Princ bude speciálním hostem v rámci nadcházejícího Fashion Revolution Weeku již o tomto víkendu 22. 4. – 29. 4. 2018.

Součástí tohoto Fashion Revolution Weeku bude nejen setkání se slovinskou designérkou Tinou Princ, ale i Tea – Time & Pop – up Story s vernisáží ve 100Class Concept Store, Praha.

22. 4. 2018 od 10hod

  • Jemný dopolední čajový dýchánek
  • Zahájení Pop-Up story a Fashion Revolution Weeku
  • Vernisáž
  • Přátelské povídání s lidmi, pulzující energie a úsměvy
  • Šíření myšlenky o udržitelné módě a módní revoluci

Vernisáž ukazuje čtyři segmenty kreativity, tedy čtyři kruhové konstrukční koncepty. Z procesu tvorby kolekce RAW GAUZE byly získány materiály pro Essences, a z procesu tvorby PIÑATEX® Bags materiály pro Jewerly PIÑATEX®. Nezbyl žádný odpadový materiál, ani žádný materiál neskončil v koši.

23. 4. – 29. 4. 2018 / Pop – Up Story

  • Spolupráce dvou stejně smýšlejících, unikátních a uvědomělých konceptů během Fashion Revolution Week ve 100CLASS concept store v Praze – sdílení myšlenky módní revoluce Things I Miss a 100CLASS concept store a ukázka koncepce uvědomělé tvorby prostřednictvím Pop-up story

Odkaz na událost na FB

“Tina mě oslovila zhruba před půl rokem se zájmem o spolupráci. Things I Miss jsem znala již z dřívějška, jelikož je jejich tvorba velmi signifikantní. Navíc nás spojuje i zájem a angažovanost za udržitelnou módu. Nápad udělat společnou akci právě v rámci Fashion Revolution Weeku byl tím pádem jasnou volbou. Během celého týdne můžeme u nás vidět speciální edici oblečení a doplňků, které pro nás Tina vybrala. Věci budou také k zakoupení, a navíc se s autorkou můžete osobně setkat v neděli 22. dubna 2018, kdy jsme si pro zájemce připravili vernisáž spojenou s čajovým dýchánkem.” říká o akci Vendula Stoklásková, majitelka 100CLASS concept store.

Když se Things I Miss…

Značka Things I Miss byla uznána médii jako jedna z deseti nejlepších světových značek poté, co byla představena na online udržitelné módní akci v Londýně v roce 2016. Je zapojena do různých hnutí a platforem s posláním změnit postoj k oblečení a módě.

Které to jsou?

  • Fashion Revolution
  • Fashion Changes
  • Ethical Fashion
  • Forum, Common Objective
  • Copenhagen Sustainable Fashion Summint
  • Global Fashion Agenda, Conscious Community

Podpisem Global Fashion Agendy 2020 Circular Fashion Commitment spolu se 143 světovýmí módními značkami se Things I Miss zavázala k postupné změně ve výrobě se zaměřením na kruhový koncept. Jako součást Berlínského Fashion Weeku se značka podílela na udržitelném Greenshowroomu, kde je kladen důraz na elegantní linie a styl, definované příběhy zajímavých, vysoce kvalitních udržitelných materiálů.

Značka je neustále v kontaktu s místní módním vlnou (Ljubljana Fashion Week) a pravidelně přijímá pozvánky do Londýna, New Yorku, Paříže a na Milánský týden módy, stejně jako na Cannes Fashion Events. Vizí Thing I Miss je budovat obchodní a tvůrčí vztahy a spolupracovat s mnoha dalšími a jedinečnými projekty udržitelného rozvoje s cílem rozšířit povědomí o potřebě změnit módní průmysl. V důsledku toho uskutečňuje jedinečné formy spolupráce s různými uměleckými obchody, pořádá výstavy a prodejní akce.

Vize Thing I Miss

Things I Miss je vize, filozofie a koncept. Je to postoj. Vědomí. Je to víc než jen oblečení nebo doplňky. Je to něco, co pramení z nitra, z podstaty tvůrčího procesu. Je to láska směřující k tvorbě, uvědomění a sžití se s materiály. Spojení těla a oděvu je vzrušující příběh. Inspirace..

„Naší největší vášní je, když vezmeme látku nebo jiný materiál a přeměníme ho na kus poezie, který nás doprovází kamkoliv jdeme. S nadšením obdivujeme potenciál a charakter materiálu a vyzýváme ho, aby se nestal jen nástrojem, ale naší cestou a vaším mistrovským dílem. Oblečení je pak jako naše druhá kůže. Tašky jsou náš mobilní úložný prostor. Náš styl je stejně surový a primární jako samotný život. Netvoříme kolekce. Vytváříme edice, jejichž inspirace je silná a hluboká. Naše věci vytvářejí ladnost. Naše střihy a materiály nabízejí velké množství stylů, které se prolínají ročním obdobím, náladami a příležitostmi. Kombinujte jednotlivé kusy a materiály, vytvářejte vrstvy, hrajte si se způsoby jejich nošení. To je náš záměr a podstata naší tvorby! Když vstoupíte do příběhu Things I miss stanete se součástí komunity, která stojí za výjimečným stylem s uvědomělým životem, který nepoškožuje lidstvo, rostliny, zvířata ani naši krásnou planetu.“ Tina Princ, zakladatelka a tvůrčí ředitelka

Zdroj foto: Things I Miss, 100Class concept Store

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní peklo, módní značky a návrháři, ostatní a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu