V legínách se zvířecími vzory zazáříte!

V legínách se zvířecími vzory zazáříte!

22. března 2011,

Sponzorované odkazy

Už po několik měsíců se objevují zvířecí vzory na všem, co si jen dokážeme představit, na retro kabátkách do áčka, na topech, svetrech, doplňcích nebo právě na legínách. Samy o sobě jsou dokonalým vynálezem. Dají se nosit v různých obměnách po celý rok a vždy vypadají úžasně, a to nejen v Hollywoodu. Trend legín do půli lýtek už je dávno pryč, myslete především na ty dlouhé až ke kotníkům.

Zebrované i tygrované legíny

Nejúspěšnější vzory byly, jsou a budou leopardí, tygří a zebří. Comeback zažily také ty s potiskem hadí kůže. Sehnat se dá lesklá i matná varianta, černá a hnědá varianta spadají do kategorie neutrálních a dají se nosit ke všemu, se šedou je to malinko horší.

Leopardí legíny

Legíny vůbec nemusejí zůstat v původních zvířecích barvách. Z hnědo-černých leopardích se klidně mohou stát černo- bílé nebo fialové. U tohoto případu si ale dejte pozor na přílišnou kýčovitost. Doplňte je o jednoduché topy, saka nebo svetříky. Zvířecí legíny krásně zapadají do všech možných stylů, třeba s hadími legínami můžete být za romantičku, boho krásku nebo rockerku, záleží na dalších doplňcích.

Vzorované legíny se hodí jak k dennímu casual outfitu, tak na večer a také na každou událost. Zapamatujte si jedno: legíny nejsou kalhoty. Doplňujte je o delší topy nebo svetry, které vám zakryjí alespoň půl zadečku. Myslet byste měla i na výběr materiálu, k lesklým legínám satén prostě není dobrou volbou. K leopardí se bezesporu nejvíce hodí zlaté doplňky, u ostatních záleží na vašem módním citu.

Snažte se nezazdít celý outfit tím, že si vezmete příliš výrazný a křiklavý top, třeba v neonových barvách. To se hodí spíš k teenagerům, stylovost tím nezískáte. Nemusíte být náročná, i když si ke zvířecím legínám vezmete jen obyčejné černé šaty, budete nepřehlédnutelná. Raději také zůstaňte jen u jednoho zvířecího vzoru, had s leopardem se těžko snáší jak v praktickém životě, tak na poli módy. Totéž platí u ostatních vzorů, pokud zkombinujete kostkovanou košili se zebřími legínami, vznikne z toho mišmaš. V botách máte volnou ruku, zkuste si legíny v původní barvě doplnit o trendy boty na platformě.

Takovéto výrazné legíny jsou bohužel doménou především žen se štíhlýma nohama, pokud jste ale trošku baculatější, nevěšte hlavu. Zvířecí legíny zkombinujte s šaty, které sahají alespoň do půlky stehen nebo ke kolenům a k nim dodejte boty na podpatku, balerínky vás totiž stáhnou k zemi a ještě více rozšíří.

zdroje: polyvore.com, iStockPhoto / Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu