Den matek je za dveřmi!

Den matek je za dveřmi!

12. května 2018, den matek, dárek, pozornost, vzpomínka

Sponzorované odkazy

Věděli jste, že mámy byly dříve uctívány jako bohyně? Nezapomeňte s nimi letos oslavit Den matek, pořád jsou naším největším pokladem!

Druhá květnová neděle je již tradičně dnem, ve kterém vzdáváme poctu našim milým maminkám. Kde se ale tento svátek vzal a jak jej slavili naši předci?

Bylo-nebylo, dávno tomu

Už staří Řekové skládali poklonu svým matkám, uctívali maloasijskou bohyni Kybelé, která byla známa jako „velká matka bohů“. Tuto tradici převzali také Římané během březnové série náboženských oslav zvané Hilaria. Během tohoto období docházelo například k půstům, procesím a posvátným očistám ve vodě.

Od USA až k nám

V moderní době byl první Den matek poprvé slaven v roce 1908 v USA, konkrétně v metodistickém kostele sv. Ondřeje v Graftonu v Západní Virginii. Jistá Anna Jarvisová nechala sloužit mši za svou zesnulou matku, která byla mírovou aktivistkou a starala se o zraněné vojáky v americké občanské válce.

Americký kongres v roce 1908 zamítl návrh na ustanovení Dne matek s uštěpačnou poznámkou, že by musel zavést také svátek tchyní. Nicméně již o několik let později se svátku dostalo většího respektu a začal se šířit do celého světa.

Společný den, nebo maličkost, která potěší V Československu se začal Den matek oficiálně slavit v roce 1923 a jeho propagátorkou byla dcera našeho prvního prezidenta Alice Garrigue Masaryková. Je skvělou příležitostí, jak dát své mamince najevo, že je pro vás důležitá. Potěšte ji společně stráveným dnem, kdy vás nikdo nebude rušit a budete se mít jen pro sebe.

Nebo pokud často nenosíte pozornosti manželce a matce vašich jistě potomků, můžete to aspoň trošku napravit dárečkem ke Dni matek. Na ten se zapomenout nedá. Určitě se o něm bude všude psát a mluvit a výlohy obchodů vám ho budou připomínat.

Den matek je mezinárodní svátek, který vzdává poctu matkám a mateřství. Tradičně se u jeho příležitosti dávaly ručně vyrobené dárky a skládaly básničky, ale už nejsme děti a asi ani nemáme čas. Například na BigBrands.cz najdete mnoho vhodných dárečků – radost udělají efektní šperky Orchira a Diamond Style. Hodí se i kvalitní kabelka, například Guess, Calvin Klein či Desigual. Nebo drobnost do bytu, třeba aromatické svíčky.

BigBrands

On-line shop BigBrands.cz se specializuje na flashsalové kampaně zaměřené na módu, kosmetiku a bytový design. Najdete zde velké a oblíbené módní značky, ale i méně známé nebo u nás neznámé brandy i unikátní kolekce, které se v České republice jinak neprodávají. Každý den se představí 7–10 nových značek v časově omezených kampaních. Stylové kousky oblečení, kvalitní kožené kabelky a boty, luxusní šperky ale i doplňky do bytu navíc získáte se slevou až 80 %.

Zdroj foto:BigBrands.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii doplňky, kabelky, luxusní kabelky, ostatní a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu