Pánové pozor, chtěli byste ananasové boty? S Boss nic nemožného!

Pánové pozor, chtěli byste ananasové boty? S Boss nic nemožného!

22. května 2018, BOSS Menswear, Boss, Hugo Boss, obuv, pánská obuv, pánské boty, udržitelnost

Sponzorované odkazy

Témata udržitelnosti nyní rezonují napříč nejrůznějšími odvětvími a nevyhýbají se jim ani ty nejprestižnější značky. Předhánějí se v inovacích i v použití netradičních materiálů. Se zajímavým počinem nyní přichází značka BOSS Menswear, která představuje pánskou obuv z materiálu Piñatex®. Čím je materiál zvláštní? Je ryze přírodní a vyrobený z vláken z ananasových listů. Obujete ananasové boty i vy?

Udržitelná obuv Boss

Materiál Piñatex® je výsledkem úsilí, kdy se tvůrci značky snaží jak zařadit do nabídky svých produktů zajímavé inovace, tak i navrhnout, vyrobit a prodávat výrobky co nejekologičtějším způsobem. Ananasové listy jsou k tomu ideální příležitostí. Jsou vlastně vedlejším produktem stávajícího zemědělství a není tak třeba rozšiřovat zdroje a pěstovat více rostlin. Zároveň tak poskytují zemědělské komunitě dodatečné příjmy.

Stylový a elegantní design

Pokud čekáte, že použití přírodního materiálu bude na botách znát, nejspíš budete překvapeni. Boty z vláken z ananasových listů totiž dokonale kopírují klasický styl značky Hugo Boss a bezchybně tak doplňují ostatní kousky z nové kolekce. Vynikají ležérním, lehce elegantním stylem, který se bude hodit jak k riflím či chinos kalhotám, tak i k saku a košilím.

V barvách přírody

Aby se použití udržitelných materiálů podtrhlo ještě více, jsou boty barveny čistě přírodními rostlinnými barvivy. Podrážky bot jsou vyrobeny z materiálu TPU, tedy termoplastického polyuretanu, což je materiál často nazývaný jako materiál nejnovější generace. V kombinaci s ním jsou tak boty 100% veganské a znamenají pro naši planetu opravdu minimální dopad. Při tom všem si zachovávají skvělý vzhled, který prostě budete chtít nosit. Pokud se rozhodnete si tuto neotřelou obuv pořídit, budete mít na výběr ze čtyř barevných variant – tmavě modré, černé, hnědé a béžové. Boty jsou samozřejmě dodávány v biologicky odbouratelné krabičce vyrobené z vláken a zakoupit je můžete jak v obchodech značky, tak i na jejich internetových stránkách.

Foto: Hugo Boss

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu