Kožichy opět na scéně aneb buďte glamour à la 70's

Kožichy opět na scéně aneb buďte glamour à la 70's

28. ledna 2011, kožichy, kožešina, vesty, 70. léta

Sponzorované odkazy

Vypadat jako polární medvěd je žádoucí! Kožešinové kabáty a vesty jsou jedním z neumírajících trendů. V módě se objevovaly po celé minulé století, jejich nejslavnějším obdobím byla éra 20. a 30. let. Dříve byly znakem šedé eminence, pel hollywoodských hvězd v nich zůstal napořád. Spolu s malým elegantním kloboučkem a koženými rukavicemi vypadaly dámy při každé příležitosti úžasně.

Na konci 60. let a v 70. letech se rozmohly jako neodmyslitelný doplněk hippie a boho stylu. Napodobit ho můžete i vy, volné šaty, zemité barvy, třásně a peříčkové ozdoby z vás udělají stylovou krásku, sáhnout můžete i po delší kostkované košili nebo dlouhých splývavých šatech.

V dnešní době patří mezi oblíbené kousky třeba ikon Alexy Chung, Kate Moss nebo Sienny Miller.

Kožichy jsou variabilní, můžete je kombinovat podle vaší chuti s legínami, šatami nebo pro změnu džínami a sukněmi. Elegantní kousky se hodí i k večerní róbě, a to nejen jako zimní kabát. Využijete je po celý rok, na jaře nebo na podzim můžete sáhnout po praktické kožešinkové vestě. V žádném případě ale nemusíte zůstat jen u klasického střihu kabátů a vest, pořídit si můžete originální kožešinovou kápi.

Pokud si chcete koupit kožich a nechcete za něj vydávat moc peněž, zkuste navštívit secondhand. Téměř v každém můžete sehnat originální kousek za báječnou cenu. Najít je můžete i v zimních kolekcích H&M, New Yorkeru nebo Topshopu. Kromě toho, že krásně zahřejí, také vždy vypadají stylově a trendy.

Nejčastěji můžete najít kožich v černé, hnědé nebo bílé variantě, ze vzorů je neodmyslitelný ten leopardí. Je jen na vás, jestli si vyberete ten huňatý s dlouhými chlupy nebo jen hladký. Mohutný kožich vám může přikouzlit až deset kilo navíc. Pokud nechcete vypadat jako Yetti, vždy je lepší doplnit kabát o pásek, který zvýrazní vaši postavu, sáhněte také po jednoduché spodní části oblečení.

Pokud vás trápí širší boky, sáhněte po delším kožíšku, který je zakryje.

zdroj: www.mapaobchodu.cz, polyvore.com, iStockPhotos / Thinkstock

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu