Buďte stylová a originální: oblečte kousky z mini kolekce jaro a léto 2018 od Josefiny Bakošové

Buďte stylová a originální: oblečte kousky z mini kolekce jaro a léto 2018 od Josefiny Bakošové

7. června 2018, Josefina Bakošová, IMAGO, kolekce, mini kolekce, dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Návrhářka Josefina Bakošová vyplnila fázi mezi kolekcí IMAGO z loňského roku a plánovanou kolekcí pro podzim a zimu 2018/2019 nejen knihou Terapie sdílením, kterou dala dohromady s Ester Geislerovou, ale také mini kolekcí určenou pro jaro a léto 2018. Ta je přitom zcela impulzivní, ale jak to už u neplánovaných věcí bývá, výsledek stojí za to.

Neplánovaná a inovativní

V mini kolekci objevíme nejen několik již existujících modelů v novém provedení, ale i pár zcela inovativních střihů. Novou podobu získaly dva kabáty, které si vzaly inspiraci v poslední návrhářčině kolekci IMAGO. Převzaly z ní střih i barevnost, která se zde neprojevuje nijak výrazně a oslňuje jemnou smetanovou a sytější šedou. Právě šedá varianta kabátu je obohacena o fazonu a pásek pro zvýraznění dámské siluety. O tom, že kabáty vydrží i chladnější večery, vás přesvědčí především použitý materiál – hřejivá vlna. Dalším kouskem, který v nové kolekci rozhodně stojí za pozornost, jsou šaty. Ty se zde objevují v typickém stylu Josefiny – mají dlouhé rukávy, límeček a jsou laděny do neutrálních barev. Zaujmou splývavým střihem a propracovanou linií krku, kterou podtrhuje oblíbená “voda”.

V černobílé světě

Spolu s mini kolekcí představila Josefina Bakošová také sérii černobílých fotografií pořízených Benediktem Renčem. Hlavní roli si v nich střihla herečka Petra Nesvačilová a výsledek potvrzuje, že volba byla správná. „S Petrou se známe již dlouho a je jednou z mých múz, jež navíc mé modely sama často nosí. Fotografie, které vytvořil skvělý a uznávaný fotograf Benedikt Renč, jsou výjimečné také lokací – vznikly totiž v mém atelieru a prostorách secesního domu, kde zároveň sídlí i naše galerie HARDDECORE a kde je možné novou mini kolekci zakoupit,“ říká návrhářka. Josefina také lehce odhaluje podobu plánované kolekce pro podzim a zimu 18/19. Ta bude opět navazovat na kolekci IMAGO, a těšit se tak můžeme opět na oblíbený color blocking, který se bude tentokrát objevovat ve své minimalističtější podobě.

Foto: Josefina Bakošová

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu