Reportáž z workshopu Levis na festivalu United Islands

Reportáž z workshopu Levis na festivalu United Islands

1. července 2018, Levis, workshop, United Islands, hudební festival

Sponzorované odkazy

Na festivalu United Islands, který se jako každoročně konal v třetím červnovém týdnu na Kampě, Střeleckém a Slovanském ostrově, měl místo i kreativní workshop značky Levis.

United Islands of Prague je pravidelný hudební festival v Praze. Festivalový areál je bez zábran a zcela zdarma dostupná všem zájemcům. Pro rodiny s dětmi je připraven doprovodný program na Dětském ostrově.

Akce se koná tradičně v Praze na Kampě, na Střeleckém a Slovanském ostrově pod širým nebem. Pestrý program nebývá jen na open air části, ale i ve vybraných klubech, kde festival pokračuje v nočních hodinách.

Každý rok se festival rozrůstá o nová místa. Součástí hlavního programu festivalu, který probíhá především na ostrovech, je i zvláštní scéna Open Mike a Klubová noc probíhající ve čtvrtek večer v různých klubech v Praze. Na Open Mike se každoročně představují nové tváře, ale i odvážlivci z publika.

A jedním ze zajímavých míst byl workshop značky Levis s jejich kreativní dílnou. Mohli jste si zde nechat upravit cokoli denimového značka Levis, ba co víc zapojit se i sami do tvorby.

Společně se ve stánku s dílnou vyladilo spoustu denimových kousků a k tomu jste mohli poslouchat Davida Kollera, Vypsanou Fixu nebo Buty. Do rockových rytmů se mísilo vrnění šicího stroje krejčích Levis workshopu.

Ti přišívali a našívali různé aplikace, třeba drsné tisky ze sítotiskové dílny nebo ručně vyrobené denimové růžičky, vyšívali monogramy a značky, destruovali panenský denim, který za pár minut vypadal, jako byste ho nosili roky. Do rytmů bicích tiskaři ze Sítodílny klapali síty s barvou, přejížděli stěrkou a hučeli fény sušícími vaše výtvory.

Na sítotisku byly nejoblíbenější motivy Dana Bárty, který pro nás navrhl fórek Levi’s x Pravi’s, a něžná lištička od Lely Geislerové. Hodně z vás si vytisklo i grafiky s Levi Straussem nebo naše kultovní poletující Batwing loga v žižkovském tunelu.

Výtvarný koutek vedla Andrea Žabka Klváčková a letními motivy a barvami se snažila přivolat slunce. Úžasné bylo pozorovat kreativní zápal mladé módní návrhářky Natálie Dufkové, absolventky UMPRUM, která přepracovávala jednu naši ikonu – džísku.

Aplikovala na ni kousky z naší další kultovky – několika vysloužilých pětsetjedniček. U jedné verze se zaměřila především na přední část, u druhé naddimenzovala záda. Hned je vyzkoušely herečky Aničky Kameníková a Fialová.

A pokud Levis worskhop nezstihli, můžete si své kousky nechat vyladit v některém z pražských Levi’s® Tailor Shopů, například v Palladiu nebo na Václavském náměstí 10.

Zdroj foto: Levis

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní peklo, ostatní, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu