Mondaine - švýcarská ikona v luxusním obalu

Mondaine - švýcarská ikona v luxusním obalu

5. července 2018,

Slyšeli jste již někdy o značce Mondaine? Když vám ukážeme obrázek jejich typických nádražních hodin, mohli jste je minimálně na fotce již někde vidět…

Aby také ne, staly se tak populární, že se je mnozí snažili napodobit.

Historie značky Mondaine

Švýcarská značka Mondaine vznikla již v roce 1951 jako oficiální výrobce hodin pro Švýcarské státní dráhy. Inženýr Hans Hilfiker vytvořil originální návrh vzhledu nádražních hodin, které se svým funkčním a přitom geniálně praktickým designem staly známé po celém světě.

Značku definuje jednoduchost a nezaměnitelný rukopis produktů. V roce 1986 přetvořila Mondaine své legendární hodiny i do podoby náramkových hodinek. Vzniklo spojení originálního designu značky a precizního švýcarského řemesla. Od té doby vzrostla obliba hodinek Mondaine nejen v Evropě, ale i v USA a na východě. Zákazníci tak mají na výběr z kvalitních švýcarských hodinkových strojků, mechanických strojků, přes ultra tenké quartzové strojky až po špičkové quartzové chronografy s velkou datumovkou (tzv. Big Date). Mondaine má co nabídnout pro každého, kdo hledá kvalitu, styl a perfektní zpracování.

Tvrdá práce nadaného Hanse se přinesla své úspěchy po celém světě. Když v roce 1986 předvedl náramkovou verzi hodin Mondaine, získal jejich skvělý design hned několik cen. V Německu byl ověnčen oceněním Design Plus. Kromě toho získala značka také bronzovou cenu švýcarského klubu umělců. Hodinky byly vystaveny v Muzeu moderního umění v New Yorku. A zmínku určitě stojí i fakt, že byl Hans Hilfiker hodnocen Sirem Terencem Conranem v Londýnském muzeu designu, který si získal jeho úctu. Původní design nádražních hodin s nezaměnitelnou červenou sekundovou ručičkou nese řada Mondaine SBB stop2Go a EVO.

Kromě klasického designu, který čerpá z původního vzhledu nádražních hodin, najdete u Mondaine i řadu Helvetica. Univerzální písmo Helvetica, které vytvořili švýcarští designéři Max Miedinger a Eduard Hoffmann, přetvořilo Mondaine jeho charakteristické rysy do perfektní podoby stylových hodinek. Dobře promyšlený design s plynulými sofistikovanými tvary sedí prostě každému. Spojení nadčasového švýcarského designu a funkčnosti, která znamená dlouholetou spolehlivost do každodenních situací, vás osloví na první pohled.

Mondaine ale nečerpá pouze ze svých původních úspěchů. Naopak se stále vyvíjí a zavádí inovace, které jdou s aktuální dobou. Např. jejich poslední vychytávkou jsou hodinky Smartwatch. Značka do náramkových hodinek importovala bezkontaktní platební čip. Ten má velikost jako telefonní SIM karta a je zabudovaný v pásku pro pohodlné placení bez nutnosti nosit s sebou stále platební kartu nebo celou peněženku.

Okuste dlouholetou tradici a švýcarskou preciznost prověřenou časem. Kvalita a styl, který se pozná na první pohled. Mondaine je švýcarská ikona v luxusním obalu a seženete ji na 24TIME, kde si pohodlně vyberete ze všech modelů.

Autorem článku je Inzerce. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu