Pohodlí pro vaše ruce / Kožené rukavice

Pohodlí pro vaše ruce / Kožené rukavice

25. ledna 2011, plesová sezona, zimní oblečení, pravá kůže, kožené rukavice, dlouhé rukavice, dámské kožené rukavice, pánské kožené rukavice, řidičské rukavice, kozina, rukavice do společnosti, palčáky

Sponzorované odkazy

Zima stále nabývá na síle, a proto je potřeba se před ní řádně chránit. Oblečte si zimní bundu či kabát, nasaďte hřejivou čepici a rukavice, které jsou jedny z nejužitečnějších doplňků zimního outfitu. Jestliže je pro vás při výběru důležitá kvalita a elegance, vsaďte jedině na kožené rukavice. Nejenže udržují vaše ruce v teple, ale jsou také velice vkusné. Český trh vám nabízí skutečně širokou nabídku kožených rukavic jak na zimu, tak i do společnosti, pro motorkáře či do auta.

Nejdůležitější je u kožených rukavic samozřejmě kvalita kůže. Výběr je též velice široký a jednotlivé druhy kůží se velice liší jak barvou, tak i kvalitou. Velice užívaná je kůže jehněčí, která je velice příjemná na dotek, prodyšná, ale za to nepropouští vítr. Velice podobná kůži jehněčí je kůže kozí neboli kozina, která je překvapivě lehká. Velmi hebká je také ovčí velurová kožešina, která se vyrábí ve dvou barvách hnědé a šedé. A jako poslední užívaná kůže je kůže z amerického jelena, která je velice kvalitní, ale poměrně drahá.

Především u zimních kožených rukavic je důležitá podšívka. Kožené rukavice lze nepochybně koupit i bez podšívky, ale takové rukavice se hodí spíše do podzimního a jarního počasí, jelikož nejsou tak teplé. Zimní kožené rukavice jsou například vyrobené s podšívkou z umělého či pravého hedvábí, ve kterém budou vaše ruce v pohodlí. Teplejší podšívky jsou pak z vlny, kašmíru či králíka.

Dámské kožené rukavice

Dámské kožené rukavice jsou vyráběny v mnoha barevných odstínech nejen v klasické černé a hnědé, ale také v pastelových barvách červené, žluté, růžové, zelené a modré. Hodně zajímavé jsou také střihy dámských kožených rukavic. Mnoho dámských zimních kožených rukavic je taktéž zdobeno pravým či umělým kožíškem.

Speciálně pro dámy se vyrábějí dlouhé kožené rukavice, které jsou zhotoveny z jemných kůží bez podšívky či s podšívkou z hebkého hedvábí. Tyto dlouhé rukavice se hodí především do společnosti. V letošní plesové sezóně by jste je měla rozhodně využít. Střih těchto společenských rukavic může být obohacen zapínáním na zip nebo knoflík.

Velmi vkusné by pro konec letošní zimy mohly být i roztomilé palčáky. Vyráběny jsou hlavně z velurové vepřovice či velurové ovčí kůže. Jelikož jsou to zimní rukavice, je u nich použita teplá podšívka.

Pánské kožené rukavice

Kožené rukavice jsou pro pány jako dělané. Většina pánů si potrpí zejména na kvalitě a kvalita – to jsou kožené rukavice. Pánské kožené rukavice se vyrábí z hodnotné kůže z amerického jelena. Jestliže máte rádi bezprstové rukavice, v obchodě s koženým zbožím je najdete určitě také.

Vášnivý řidiči ocení také prošívané řidičské kožené rukavice. S těmito rukavicemi budete mít stoprocentní kontrolu nad svým řízením. S koženými řidičskými rukavicemi se vám nikdy nestane, že by vám sjela ruka z volantu nebo by se vám ruce potily. Jestliže budete kožené rukavice nosit, ochráníte tak před poškozením i svůj volant.

Zdroje: www.polyvore.com, www.shopstyle.com, iStockPhotos/Thin­kstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu