V hlavní roli kašmír

V hlavní roli kašmír

18. července 2018, s.Oliver, Black Label Women, kašmír, svetr, pulovr, kardigan

Sponzorované odkazy

Během září 2018 oživí značka s.Oliver se svou řadou Black Label Women tu pravou módní klasiku. Podzimní kolekce v sobě snoubí jemnou kašmírovou vlnu a trendy barevné provedení.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Malinově červený kašmírový svetřík s kulatým výstřihem za 2799 Kč a véčko za 3599 Kčs.Oliver BLACK LABEL Women – Malinově červený kašmírový svetřík s kulatým výstřihem za 2799 Kč a véčko za 3599 Kč

Svůdná vínová a výrazně růžová barvička jsou barevnými highlighty, které jsou kontrastně doplněny nesmrtelnou šedou. Není tedy vůbec divu, ze si Karolína Kurková oblíbila kousky právě z této kolekce.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Karolina Kurková v kašmírovém bordó svetříku za 2799 Kčs.Oliver BLACK LABEL Women – Karolina Kurková v kašmírovém bordó svetříku za 2799 Kč

Věděli jste že…

  • Jedinečná kvalita hřejivých a drahocenných přírodních vláken pochází z jemných spodních vrstev srsti kašmírských koz?
  • A že tyto kozy nejsou stříhány klasickým procesem, místo toho je jejich srst vyčesávána?
  • Že je kašmírská vlna textilní materiál známý minimálně 2000 let?
  • Pojem kašmír pochází od perského hodnostáře Ali Em Hamdani, který ve 14. století zavedl v Kašmíru zpracování těchto vláken v širokém měřítku?
  • A do Evropy se dostaly výrobky z kašmíru do obliby až na počátku 19. století?
Světle šedý kardigan z kašmíru za 4499 KčSvětle šedý kardigan z kašmíru za 4499 Kč

s.Oilver Black Label Women

Je libo elegantní výstřih do V, či raději klasický kulatý nebo cípatý kardigan na zavazování? Ať tak či onak, kašmírové svetříky vždy perfektně doplní jakýkoli look – jak ten s kalhotami či džínami,a to jak v dlouhé, 7/8 nebo capri délce, tak s nimi krásně vyzní veškeré střihy sukní v mini, maxi, midi délce anebo i šortky či kraťasy.

Vždy hodně záleží na příležitosti, tento klíčový kousek může doplnit slavnostní, neformální nebo sportovní outfit a vždycky potěší příjemným pocitem na vaší kůži.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Světle šedý kašmírový svetřík s kulatým výstřihem za 2799 Kč a véčko za 3599 Kčs.Oliver BLACK LABEL Women – Světle šedý kašmírový svetřík s kulatým výstřihem za 2799 Kč a véčko za 3599 Kč

Spodní vyčesávaná vrstva

Jedinečná kvalita hřejivých a drahocenných přírodních vláken pochází z jemných spodních vrstev srsti kašmírských koz. Unikátní ale je, že tyto kozy nejsou stříhány klasickým způsobem, jak je běžné, ale namísto toho je jejich srst vyčesávána.

Péče o kašmírové kousky

Ve stejné míře jak jsou luxusní tkaniny nádherné, tak je tudíž náročná je péče o ně. Vaše nové oblíbené kousky vyžadují ruční praní ve vlažné vodě s jemným pracím prostředkem nebo speciální program na vaší pračce s minimem otáček.

s.Oliver BLACK LABEL Women – Bordó svetřík s kulatým výstřihem za 2799 Kč a kašmírový kardigan za 4499 Kčs.Oliver BLACK LABEL Women – Bordó svetřík s kulatým výstřihem za 2799 Kč a kašmírový kardigan za 4499 Kč

A ideálním způsobem sušení je rozložit je na sušák horizontálně, nikdy ne na ramínku. Stejně tak je uložení nejlepší složené na polici. Jinak by praním v pračce, sušením a skladováním na ramínku ztratily by tak svůj původní tvar.

Zdroj foto: s.Oliver

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu