Šperky s vůní kávy: Kaa-wa

Šperky s vůní kávy: Kaa-wa

19. srpna 2018, Kaa-wa, šperky, autorské šperky, česká tvorba

Sponzorované odkazy

Symbol ranního probuzení, chvilky relaxace a klidu, omamná linoucí se vůně – kávu má většina z nás spojenou s příjemnými okamžiky, které si, stejně jako tento nápoj, chceme patřičně vychutnat. Přesně na tyto emoce sází také Kaa-wa – česká autorská značka šperků, které se nesou ve znamení kávových zrn a nově i samotné rostliny kávovníku. Zvolíte náušnice, řetízek s přívěskem nebo manžetové knoflíčky?

Šperky s příběhem

Dámy se touží zdobit odpradávna a nároky na šperky se neustále mění. Nyní jsou v kurzu autorské a originální kousky, které dokáží podtrhnout či definovat naši osobnost na první pohled. Přesně to značka Kaa-wa splňuje. Navíc přichází i s originálním příběhem, který vypráví o jedné velmi slavné rostlince – kávovníku. „Začala jsem značku Kaa-wa kolekcí s kávovými zrny, protože mi tento prvek připadá okouzlující a plný symboliky. Nicméně, jak jsem začala rostlinu kávovníku více zkoumat a i sama doma pěstovat, zjistila jsem, že i ostatní části této rostliny jsou nádherné. Postupně jsem začala zkoušet šperky ve tvarech kávových pupenů, květů, lístečků, či plodů. Řada šperků také vzniká zcela „samovolně“, například vytvořím šperk jako dárek pro dcerku, ale reakce okolí jsou tak pozitivní, že se stane součástí mé nabídky,“ vysvětluje autorka šperků Kaa-wa Anna Steinerová.

Když káva pomáhá

Vytváření jednotlivých kousků je dlouhým procesem, který autorka piluje do posledního detailu. „Všechny šperky si nejprve sama vyzkouším, několik týdnů je nosím a postupně odchytávám případné nepraktické stránky jako příliš ostrý hrot, překážející stonek, atd. Až když jsem si jistá, že mně je daný doplněk příjemný, jdu s ním ven,“ popisuje Anna Steinerová proces tvorby. Výsledkem jsou velmi jemné a designově propracované šperky, které svou jednoduchou krásou zapadnou do téměř jakéhokoliv stylu. Pokud by pro vás byly až příliš nenápadné, je možné prstýnky, náušnice či brože ozdobit kamínky. Velmi oblíbeným je například nádherný a ryze český granát. Vedle toho, že Kaa-wa pomáhá ženám podtrhnout jejich krásu, značka také pomáhá s osvětou a bojem s nemocí. Spolupracuje s klubem Afasie a snaží se šířit povědomí o lidech postižených afázií, tedy ztrátou či poruchou řeči.

Foto: Kaa-wa

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu