Plesová sezóna je v plném proudu: Co na sebe?

Plesová sezóna je v plném proudu: Co na sebe?

12. února 2019, šaty, plesové šaty, večerní šaty, elegantní šaty, dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Období plesů a podobných společenských událostí je v plném proudu a možná vás ještě několik večírků v sezóně čeká. Ať už se chystáte na maturitní ples svých příbuzných nebo si chcete zatančit na jakémkoliv jiném plese, pak vás nemine výběr večerních šatů, které by měly padnout k nejen k samotné události, ale samozřejmě i k vám. A právě s tímto výběrem vám dnes poradíme a pro inspiraci si zajdeme do Fashion Arena Prague Outlet, kde o společenské oblečení rozhodně není nouze.

Dbejte na dress code

Předtím, než se vydáte do obchodu pro své vysněné šaty, se dobře podívejte na typ akce, na níž se chystáte vyrazit. Podle určeného dress codu byste se totiž při výběru měla řídit. Zatímco na některých událostech se příliš neřeší, pokud je u události napsáno „black tie“, neměla by vám chybět dlouhá večerní róba a podpatky. Určitě to však neznamená, že musíte strávit večer v nepříliš pohodlných a praktických šatech s princeznovskou obručí. V kurzu jsou naopak dlouhé, splývavé šaty, které hezky obepínají postavu a dají vyniknout přirozenosti. Vybírat můžete z široké škály materiálů, ale žebříčku popularity letos jasně vévodí všechny třpytivé látky, zdobení a flitry.

Jde to i krátce

Pokud se chystáte na méně oficiální událost, pak samozřejmě připadají v úvahu i kratší šaty. Nic nezkazíte klasikou v podobě malých černých, které letos mohou zdobit například lesklé a třpytivé detaily. Kratší šaty vyniknou také společně s decentním výstřihem, delšími rukávy nebo třeba originálními silonkami. Jestliže ráda překvapujete a vyčníváte z davu, pak jsou pro vás jako dělané overaly, které dokáží v kombinaci s vysokými podpatky vypadat také dostatečně elegantně a oficiálně, ale zároveň jim nechybí šmrnc.

Nezapomeňte na kabát

Na plese chceme být za dámu se vším všudy, a tak bychom neměly zapomínat, že nezbytnou součástí outfitu je i kabát. Ačkoliv ho prakticky ihned odložíme v šatně, při příchodu a odchodu dotváří náš celkový dojem. Skvělou volbou bude elegantní kabát obepínající postavu, ale plnit by měl i svou základní funkci – zahřívat.

Foto: Fashion Arena Prague Outlet

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu