Cestování ve stylu Louis Vuitton

Cestování ve stylu Louis Vuitton

14. dubna 2019, Louis Vuitton, kufry, zavazadla na kolečkách, návrhář Marc Newson

Sponzorované odkazy

Louis Vuitton nyní uvádí na trh již svoji druhou řadu inovativních cestovních zavazadel na kolečkách, kterou pro moderní cestovatele navrhl Marc Newson.

„Po kufrech s tvrdými stěnami, jejichž parametry jsou přirozeně více rigidní, jsme si stanovili další výzvu – a to nevyztužená zavazadla. Musel jsem najít vhodnou technologii, ale i nosnou myšlenku – něco vyloženě atraktivního, co by dostal projekt do vínku. Nakonec to byla technologie – ne tolik technologie samotná, ale spíše proces, technika, s níž jsem měl již zkušenosti s různých jiných projektů – v podstatě se jedná o pletený materiál." Marc Newson

návrhář Mark Newson s řadou cestovních zavazadel LVnávrhář Mark Newson s řadou cestovních zavazadel LV

Nový inovativní plášť

Technicky revoluční vnější plášť zavazadla je vyroben ze za tepla lisovaného 3D úpletu s žakárovým vzorem na rubové i lícové straně, na kterém je Newsonova interpretace charakteristického motivu Louis Vuitton Monogram. Úplet je kompletně zhotoven z funkční příze, která kombinuje elastická a teplotně spékavá vlákna a je bezešvý. Technologie výroby byla uzpůsobena speciálně potřebám značky Louis Vuitton.

Jeden kus úpletového materiálu je následně ze tepla lisován do příslušného tvaru. Před fází lisování však ještě prochází vodovzdornou úpravou. Průstřihy na kapsy a zipy se dělají ultrazvukem a zavazadlo se z 95 % obejde beze švů, které má běžná cestovní taška. Místo toho je materiál lepen, opět za tepla, což je elegantní a technicky pokrokové řešení, které umožňuje technologie výroby.

Minimální hmotnost

Pokud jde o balení a cestování, váha a kapacita jsou zásadní. Nové technologie a neustálé testování během vývojového procesu zajistilo, že hmotnost byla snížena na minimum při zachování maximálního objemu. Lehké, ale Lehké, ale odolné palubní zavazadlo vážící pouhých 2,9 kg znamená, že maximální váhovou výhodu pro pasažéra.

Jako v případě kufrů Horizon, které Marc Newson také navrhl a které byly uvedeny na trh v roce 2016, se teleskopické držadlo z eloxovaného hliníku nachází vně zavazadla, což mu propůjčuje pevnost a strukturu a zároveň maximalizuje velmi důležitý vnitřní prostor. Zabalené věci navíc nebudou mít charakteristické podélné otlaky od vnitřního držadlového systému; místo držadla je v zavazadle více místa.

Komfortní držadla v kůži

Stejně jako některé ikonické historické kufry Louis Vuitton, i tato zavazadla mají držadla obalená přírodní hovězí kůží pro maximální komfort a minimální objem, protože i držadlo je se započítává do vnějších rozměrů pro účely omezení velikosti zavazadel u mezinárodních leteckých společností.

Marc Newson sám navrhl každý jednotlivý komponent – na zavazadle nenajdete jediný „generický" díl. Speciálně byl navržen i ergonomický bezpečnostní zámkový systém na kombinaci tří čísel, který má homologaci od TSA a lze ho ovládat jen jednou rukou. Zámek se nabízí ve stříbrném, champagne nebo tmavě šedém provedení. Dvě miniaturní kolečka byla navržena s cílem maximálně tichého provozu.

„Je to převratný produkt, protože nikdo s tím zatím nepřišel. Nic než inovace. Design je ze své podstaty disruptivní a inovativní. Když nepřijdete s něčím novým, tak proč to vůbec dělat?" Marc Newson

Návrhář dodává: „Sám často cestuji a jako spousta lidí, kteří tráví téměř veškerý čas na cestách, vím, co od zavazadel očekávám. Myslím, že hovořím za všechny. Cestování je neoddělitelně spjaté s luxusem – od historického po funkční kontext. Ty dvě věci jdou ruku v ruce. Vložil jsem do toho veškeré své zkušenosti. Ta zavazadla jsou předurčená k životu na cestě."

Chytré zařízení Louis Vuitton Echo se nabízí jako příslušenství do vnitřní kapsy zavazadla (všechny typy). Nová kolekce zavazadel na kolečkách je v prodeji od počátku dubna 2019.

Fotografie Craig McDean pro Louis Vuitton

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii cestování a gastronomie, módní značky a návrháři a tašky a batohy.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu