Funkční módní doplněk pero Montblanc: kolekce inspirována Malým princem

Funkční módní doplněk pero Montblanc: kolekce inspirována Malým princem

7. dubna 2019, luxusní kolekce per, pera Montblanc, kolekce inspirovaná Malým princem

Sponzorované odkazy

Nejnovější modely v kolekci ikonických psacích nástrojů Montblanc Meisterstück vzdávají hold jednomu z nejčtenějších děl světové literatury a zdůrazňují význam mentorství a učení se jeden od druhého.

Nová speciální edice Meisterstück Le Petit Prince, inspirovaná knihou Malého prince spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho, zdůrazňuje víru značky Montblanc v dar psaní. Dar, který je předáván z generace na generaci se stejně pozitivním poselstvím jako nápady, sny a myšlenky, které se sebou Malý princ nese již více než 70 let. Zatímco první řada kolekce s názvem Malý princ, představená v roce 2018, čerpala inspiraci z postavy lišky, která malého prince učí důležitosti mezilidských vztahů a přátelství, Montblanc Meisterstück Le Petit Prince 2019 se zaměřuje na postavu pilota a jeho vztahu s malým princem.

Vypraveč příběhu

Letec (vypravěč příběhu), který havaroval v saharské poušti, kde se s chlapcem setkává, v příběhu symbolizuje důležitost mentorství a poznávání života pomocí předávání svých zkušeností, hodnot a poznatků. Během náhodného a podivuhodného setkání s malým princem, jenž stejně jako on spadl z nebe, pilot začíná skrze sdílení svých zkušeností s malým chlapcem a přijetím dětského pohledu na svět lépe chápat své vlastní místo na zemi.

Kreativní ředitel značky Montblanc, Zaim Kamal o nové edici říká: *„Po postavě lišky s jejím jedinečným pohledem na vytváření pout nám tato kolekce připomíná, že bychom nikdy neměli zapomenout na unikátní nahlížení na svět, které jsme měli jako děti. Je to velmi důležité poselství v dnešním rychlém a daty přesyceném životním stylu. Je vždy lepší vidět to, co může být než racionalizovat to, co není.*”

Le Petit Prince Precious Resin Le Grand a Classique

Víčko a tělo u modelů Meisterstück Le Petit Prince Precious Resin Le Grand a Meisterstück Le Petit Prince Precious Resin Classique jsou vyrobeny z ušlechtilé hnědé pryskyřice v kombinaci se stříbrnými doplňky pokovenými platinou. Symbolická postava příběhu, beránek, kterého pilot nakreslil pro malého prince, je vygravírován na ručně vyráběném hrotu ze 14 karátového zlata.

V kontrastu s hnědým pryskyřicovým tělem modelu Meisterstück Le Petit Prince Doué Classique je víčko pokovené platinou, zdobené rytinou v podobě pouštních dun a pilotova letadla. 18 karátový zlatý hrot v barvě champagne je dekorován delikátním gravírováním beránka. Evokující letcovu koženou helmu, model Meisterstück Le Petit Prince Solitaire Doué Le Grand Edition propojuje hnědé víčko z kvalitní kůže s embosovaným pouštním motivem a tělo pokovené platinou s vyrytými dunami a postavou malého prince. Klip každého pera z kolekce je ozdoben lakovanou zlatou hvězdou – připomínkou pro letce, že uslyší smích malého prince kdykoliv pohlédne na hvězdy nad hlavou, ve kterých bude jeho smích navždy zvonit.

Zachycující pozvání autora knihy pro všechny dospělé, aby si vzpomněli na dětství, na svrchní části víčka každého kusu z kolekce jsou vyryta jednoduchá, avšak velmi hluboká slova: “Toutes les grandes personnes ont d’abord été des enfants. Mais peu d’entre elles s’en souviennent” – „Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje.”

Řada doplňků

K umocnění zážitku ze psaní Montblanc představuje luxusní řadu doplňků ke kolekci jako je zápisník v hnědé kůži se zlatě embosovanými kresbami z knihy, nebo nový hnědý inkoust inspirovaný hnědou barvou letecké čepice, či náplně do psacích nástrojů v ilustrovaných krabičkách. Také jsou k mání luxusní manžetové knoflíčky.

Svými kouzelnými slovy a jemnými kresbami, které si v průběhu let získaly srdce milionů čtenářů po celém světě, Malý princ dokládá sílu umění psaného slova. Kolekce Meisterstück Le Petit Prince oslavuje sílu představivosti a vyzdvihuje důležitost předávání nápadů a hodnot těm, které máme rádi. Ikonické pero Meisterstück opět dokládá svůj statut osobního pokladu, který se předává z generace na generaci společně s myšlenkami a vzpomínkami, které s sebou každý psací nástroj nese.

Unikátní kousky jsou k mání v Butiku Montblanc, Pařížská 98/17, Praha 1.

Zdroj foto: Monblanc

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii cestování a dovolená, doplňky a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu