Swarowski a jejich kolekce Waterschool: důležitost ochrany světových zdrojů vody

Swarowski a jejich kolekce Waterschool: důležitost ochrany světových zdrojů vody

12. dubna 2019, Atelier Swarovski, kolekce Waterschool, šperky, voda, zdroj vody, charita, Fairtrade

Sponzorované odkazy

Atelier Swarovski představuje svou nejnovější charitativní kolekci, která je inspirována vodou. Kolekce byla uvedena při příležitosti světového dne vody, který spadá na 22. března. Výtěžek z jejího prodeje poputuje na ochranu vodních zdrojů a k financování programu Swarovski Waterschool.

Součástí kolekce Atelier Swarovski Waterschool je křišťálový přívěsek ve tvaru mušle. Kroucený přívěsek pochází z kolekce křišťálů navržených slavnou filmařkou a ochránkyní životního prostředí Céline Cousteau. Přívěsek je k dispozici ve dvou velikostech a pěti barevných variantách. Část prodejní ceny každého produktu poputuje ve prospěch programu Swarovski Waterschool.

Swarovski Waterschool

Patří ke klíčovým komunitním investičním programem společnosti Swarovski, který byl založen v roce 2000 s cílem ochraňovat jeden z nejcennějších světových zdrojů: vodu. Prostřednictvím tohoto programu se společnosti Swarovski podařilo oslovit více než půl milionu mladých lidí ze 7 světových zemí a poučit je o důležitosti čisté vody: o tom, jak s ní hospodařit, jak ji využívat a chránit.

Projekt Swarovski Waterschool rovněž všechny vyzývá k tomu, aby vodu chránili, a to prostřednictvím jednoduchých nástrojů s názvy Care About Water (Starej se o vodu), Stop Plastic Pollution (Zastav znečišťování plasty) a Protect Your Health (Chraň své zdraví). Více o nich najdete na Swarovskiwater­school.com.

Klíčový zdroj: voda

Voda je pro společnost Swarovski jedním z klíčových zdrojů již od roku 1895, kdy se její zakladatel Daniel Swarovski usadil v rakouských Alpách. Toto konkrétní místo si vybral právě kvůli hojnosti vody, která byla pro výrobu křišťálu nezbytná.

Swarovski zde i po více než 120 letech stále vyrábí svůj křišťál a dobře si uvědomuje, že voda je zdrojem celého života na naší planetě. Prostřednictvím nové kolekce se** Atelier Swarovski** snaží inspirovat k ochraně vodních zdrojů i nastupující generace.

Kolekce Atelier Swarovski Waterschool je v prodeji od 22. března ve vybraných buticích a online na swarovskiwater­school.com. V České republice ji můžete pořídit v buticích Swarovski Celetná a Malé Náměstí.

O ateliéru Swarovski

Atelier Swarovski nabízí moderní šperky, doplňky a dekorační předměty pro domácnost. Atelier založila Nadja Swarovski v roce 2007. Dvakrát ročně značka prezentuje speciální sezónní kolekce šperků a doplňků. V dubnu 2016 byla v rámci Milan Design Week představena kolekce funkčních a dekorativních předmětů pro domácnost. Značka se soustředí na udržitelný luxus. V roce 2017 představila první šperkařskou kolekci vyrobenou z uměle vytvořených diamantů. Ve stejném roce se stala certifikovaným členem Responsible Jewellery Council.

V roce 2019 oznámil Atelier Swarovski partnerství s organizací Fairtrade. V rámci ní spolupracuje s partnerským dolem v Peru, a tak je pro všechny budoucí kolekce zajištěn zdroj zodpovědně vytěženého zlata. Atelier Swarovski spolupracoval na sezónních kolekcích se slavnými osobnostmi, jako je Jean Paul Gaultier, Viktor&Rolf, Jason Wu, Christopher Kane, Maison Margiela a Mary Katrantzou v oblasti šperkařství, a Zaha Hadid, Daniel Libeskind a Ron Arad v oblasti dekoračních předmětů.

Zdroj foto: Swarovski

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu