Sands of Time

Sands of Time

2. května 2019, Sands of Time, přesýpací hodiny, luxusní přesýpací hodiny, Moser a Czapek & Cie

Sponzorované odkazy

V průběhu hodinářského veletrhu Baselworld, který skončil ve švýcarské Basileji před několika dny, byla představena limitovaná edice přesýpacích hodin Moser s názvem Sands of Time.

Hodiny vznikly ve spolupráci s významnou hodinářskou manufakturou Czapek & Cie, která vyrábí malosériově mechanické hodinky s velmi sofistikovanými strojky i designem. Společnost Czapek & Cie má v Čechách silné kořeny a nemalou základnu fanoušků. Spojení s nejluxusnější značkou u nás, sklárnou Moser, dalo vzniknout edici osmnácti kusů přesýpacích hodin, které budou od května dostupné v prodejně Moser, Na Příkopě 12, Praha, a v ženevském butiku společnosti Czapek & Cie.

Čas v krásném a nadčasovém formátu

Dialog mezi oběma značkami začal otázkou, jak by se dal čas převést do něčeho krásného a nadčasového? Původní myšlenka na výrobu skleněných hodin se změnila v nejpurističtější možnou verzi ukazatele času – v přesýpací hodiny. Na vytvoření tohoto křišťálového zázraku pracovali designéři Moser a Czapek & Cie společně. Jeho tvar je věčný, Země a její gravitace je reprezentována sklářským pískem, křišťálem v jeho nejčistší formě. K výrobě se používá výhradně bezolovnatý křišťál s vyšším obsahem oxidu draselného než sodného, který je zároveň tvrdší než olovnatý křišťál. Práce s touto sklovinou je náročnější, ale díky tvrdosti umožňuje detailní rytí i broušení a vyniká vysokým leskem. K barvení skla Moser se používá kombinace oxidů kovů, v tomto případě se můžeme těšit na ušlechtilou modrou a uklidňující zelenou barvu.

„V dnešní hektické době je důležité najít si pět minut na meditaci, na uvědomění si sebe sama. Na to, abyste dýchali, modlili se,“ řekl Xavier de Roquemaurel, generální ředitel Czapek & Cie

„Kouzlo hodinářství a sklářství je založeno na lidech, mimořádně talentovaných řemeslnících s bohatými zkušenostmi, dlouholetou praxí. Mistrech v oboru, kteří se nebojí náročné práce,“ řekl František Schneider, generální ředitel Moser.

O Sands of Time v kostce

  • Výška 22,5 cm
  • Měří dobu pěti minut
  • Ručně vyráběné hodiny ve sklárně Moser v Karlových Varech
  • Foukané sklo z ekologického bezolovnatého křišťálu
  • Sklovina se odlévá do ručně vydlabávaných dřevěných forem
  • Brousí se ručně do vysokého lesku
  • Prodejní cena 110 000 Kč

O společnosti Czapek & Cie

Hodinář František Čapek (Czapek), Polák narozený na českém území odešel v roce 1832 do Ženevy. Tam se spojil s obchodníkem Antonim Patekem, s nímž založil firmu Patek, Czapek & Cie. Jejich spolupráce netrvala dlouho. Patek byl brilantní obchodník a chtěl vyrábět stále víc hodinek, Czapek nechtěl slevit z kvality. Czapek si založil vlastní společnost Czapek & Cie a stal se dvorním dodavatelem hodinek císaře Napoleona III. Novodobou historii značky píše rok 2011, kdy se tři podnikatelé rozhodli vzkřísit odkaz tohoto významného hodináře. Navazují na jeho tvorbu limitovanými kolekcemi hodinek a unikátními edicemi, které jsou určeny sběratelům a opravdovým znalcům hodinářského umění. V nových kolekcích najdeme modely s chronografem, tourbillonem či druhou časovou zónou.

Zdroj foto: Moser

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii doplňky, ostatní, ostatní a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu