MINT Market Brno 36: Designové nákupy v Mosilana Hubu

MINT Market Brno 36: Designové nákupy v Mosilana Hubu

15. května 2019, MINT Market Brno 36, další ročník Mint marketu, nákupy, zábava, Mosilana Hub, Brno

Sponzorované odkazy

Originální, krásné, nadčasové. A taky lokální a ekologické. Takové jsou nákupy na MINT Marketu Brno. A Brňané do dobře ví. Proto se už těší na jejich šestatřicátý ročník a to 18. května v Mosilana Hubu na Křenové 19. Místo se změnilo na Mosilanu z původně plánované Tržnice Brno. Tentokrát tam na ně čeká 80 stánků s těmi nejvybranějšími značkami.

Design kousky přímo od výrobců

Kromě parádních designových kousků přímo z rukou výrobce si zákaznici odnesou tentokrát i něco navíc. „Naše trhy dlouhodobě podporují zodpovědný přístup k nákupům i životnímu prostředí. Víme, že bez recyklace a omezování odpadu to nejde. A svou troškou přispějeme i my. Každý, kdo přijde ke stánku Lovemusic a vyplní krátký dotazník, si může odnést plátěnou nákupní tašku Konec igelitek v Čechách. Nebo si ji koupí v našem e-shopu,“ vysvětlil ředitel festivalu a zakladatel módní značky Lovemusic Zbyněk Hanko.

Souznění s přírodou

Úctu k přírodě mají i ostatní prodejci na MINT Marketech. A lidem nabízí například ekologickou kosmetiku. Stejně jako Romana se svou značkou Přírodno. „Trhy znám díky své předchozí práci. Nadchnuly mě. A proto jsem se tentokrát rozhodla předvést i svůj vlastní projekt. Návštěvníci se mohou těšit na přírodní kosmetiku od lokálních značek. Přivezu i svíčky ze sojového vosku nebo zero waste produkty,“ řekla Romana.

Kdo potřebuje spíš doplnit svou skříň, podívá se po stáncích s oblečením, doplňky či šperky. Například po značce Namäkko. „Na květnový MINT Market se už intenzivně připravuji. Chystám se prodávat radost do ženských šatníků – letní šaty, romantické a hravé sukně a doplňky,“ uvedla Petra Oťahelová z Namäkko. Na trzích miluje tu atmosféru. „Úžasné je to množství lidí, které zajímá autorská tvorba. Ukazuje mi to, že má práce má smysl. S ostatními tvůrci vytváříme prostor pro změnu v přístupu k módě a designu,“ dodala Oťahelová.

Nejen prodejní trh

MINT Markety totiž neznamenají jen prodejní trhy. Ale také zábavu, dobré jídlo a pití a skvělou hudbu. Tentokrát se o ni postará dvojice Dj's Al Safarie a Marthy. Pobavit se a nakoupit může přijít úplně každý. Festival je bezbariérový a vstup je vždy zdarma.* „I samotná budova tržnice je krásná a umístění na Zelném trhu nemá chybu. Jsme z Nového Jičína a Brno jsme si díky festivalu zamilovali. Setkáváme se na něm se skvělými lidmi,“* prohlásil Miroslav, který v květnu dorazí se svou značkou Eeroplane. Miluje letadla a poznáte to i na jeho tričkách. „V květnu si připomínáme konec II. Světové války. Jako novinku proto přivezeme trička s letadly z tohoto období,“ dodal Miroslav.

Kdy, kde a v kolik?

  • MINT Market Brno 36
  • 18. 5. 2019
  • Mosilana Hub, Křenová 19
  • 11:00 – 18:00

Program, seznam prodejců i další informace najdete

Zdroj foto: MintaMarket

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu