Levi´s slaví 145. narozeniny džínů 501!

Levi´s slaví 145. narozeniny džínů 501!

19. května 2019, Levis, narozeniny, 145.narozeniny, Levis 501 Original, Levis 501 Skinny, Levi's Authorized Vintage

Sponzorované odkazy

Nejkultovnější, nejznámější, nejprodávanější, nejvyhledávanější, nejoblíbenější… ve všech oblastech života… to jsou džíny Levi´s 501.

V roce 1847 přijel Levi Strauss do USA a když se v roce 1853 objevily zprávy o kalifornské zlaté horečce, vyšel vstříc svému osudu a přestěhoval se do San Franciska. Založil tady koloniál a v roce 1873 vytvořil jeden z nejznámějších oděvů na světě – džíny 501. Zrodily se ještě před vynálezem zipu a poklopec na knoflíky zůstává jejich klíčovým charakteristickým znakem a ukazuje perfektní spojení funkce a stylu.

Módní ikona a symbol mnohých

Každé džíny 501, od svého vzniku jako funkčního pracovního oděvu až po jejich dnešní status módní ikony, vyprávějí příběh. Představují symbol, který si zvolily jak některé z nejvýraznějších osobností popkultury – rebelský James Dean nebo ikonická Marilyn Monroe, tak i milovníci retro stylu. Dnes jsou pětsetjedničky nepostradatelným kouskem pánských i dámských šatníků po celém světě a pro mnohé dokonce každodenní uniformou.

Letos s Hailey Bieber

Každý rok 20. května slaví Levi's® narozeniny prvních džínů – 501® Day. Letos jim je již 146 let! A letos budou slavit s Hailey Bieber, jednou z nejautentič­tějších a nejobdivovanějších holek světa módy.

„Myslím, že pětsetjedničky jsou asi nejkultovnější kousek, jaký vůbec existuje. Pořád si pamatuju svoje první. Od té doby je to můj nejoblíbenější džínový střih,“ říká Hailey.

K oslavám si personalizovala pětsetjedničky podle svého, a to všechny typy, od 501® Original přes 501® Skinny až po Levi's® Authorized Vintage. Například na šortky pro letní festivalovou sezónu využila neonové efekty i na kultovní zadní nášivce.

Můžete se inspirovat a přidat se k Hailey, ať už jste kdekoliv. Svoje pětsetjedničky si můžete nechat přizpůsobit v některém z Levi's® Tailor Shopů, které najdete po celém světě.

Zdroj foto: Meritocracy / Karla a Matthew Welch

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, tenisky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu