Objevte kouzlo vintage kabelek Chanel

Objevte kouzlo vintage kabelek Chanel

29. května 2019, kabelky, dámské kabelky, módní doplňky, vintage kabelky

Sponzorované odkazy

Pokud se zajímáte o luxusní kabelky, jistě vám neuniklo, jak nabývají na oblibě vintage kousky, které již něco zažily a vyzařují zvláštní kouzlo. Obzvláště zajímavým případem jsou pak vintage kabelky Chanel, které jsou samy o sobě symbolem luxusu a jejich osobní příběh z nich dělá naprostý unikát.

Chanel Vintage MedallionChanel Vintage Medallion
Chanel Vintage Chocolate FlapChanel Vintage Chocolate Flap

Nová vs. Vinatge

Nové kabelky jsou krásné, dokonalé. Perfektně drží tvar, hardware se leskne, vše vypadá jako z fotky v časopise. Postupně ale kabelkám, stejně jako lidem, přibývají vrásky, drobné škrábance. Kůže již není tak vypnutá a bezchybná, používáním všechny materiály měknou a začínají na nich být patrné roky. Za pár sezón se zcela změní také trendy a přijde čas poohlédnout se po něčem novém.

Přitom něco zcela nového může přinést právě vintage Chanelka. Chanel se jako jedna z mála značek stále drží svých ikon a oproti jiným luxusním značkám nabízí především nadčasovost. Kabelka stará 20 let vypadá velmi podobně, jako ta z nejnovější kolekce. Chanel neprodukuje nové designy jak na běžícím páse, přesto, nebo možná právě proto, se vintage kousky této značky těší obzvláště velké oblibě. Ačkoli byste jim věk často nehádali, díky jejich stáří už stejnou kabelku na někom jiném téměř jistě neuvidíte. A na rozdíl od těch nových, které byste od sebe nerozeznaly, stejný model kabelky bude po letech vždy zcela jedinečný.

Chanel Vintage Medium Flap BagChanel Vintage Medium Flap Bag

Jak je to s cenou?

Cena luxusních kabelek neustále roste. Meziroční nárůst ceny sice není tak dramatický, jak tomu bylo třeba 5 let zpátky, přesto může být investice do luxusní kabelky chytrým způsobem zhodnocení peněz. Vintage kabelku si s největší pravděpodobností pořídíte za vyšší cenu, než kolik původně stála, oproti cenám aktuálním by se však mělo stále jednat o příjemné ušetření. Pokud navíc nákup dobře promyslíte a vyčkáte na ten správný kousek, můžete mít jistotu, že kabelku za stejnou cenu také za několik let prodáte.

Ať už budete brát vintage kabelku Chanel, jako investici, kterou si nějakou dobu budete užívat, nebo pro vás bude splněným snem a parťákem na celý život, připravte si několik desítek tisíc. O tom, jak nejlépe vybrat kabelku Chanel se dozvíte zanedlouho v dalším článku.

Foto: pre-loved.cz Šárka Rychtářová

Autorem článku je Šárka Rychtářová. Článek najdete v kategorii kabelky, luxusní kabelky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu