Investice do luxusní kabelky – poradíme, jak na to

Investice do luxusní kabelky – poradíme, jak na to

12. června 2019, luxusní kabelky, kabelky, birkin, investice, investování

Sponzorované odkazy

Kdo na toto téma naráží poprvé, možná se zasměje. To, že některé luxusní kabelky mají investiční hodnotu, je ale fakt. Ceny luxusního zboží neustále rostou a kdo si koupil třeba Chanel Flap Bag v roce 2010 za zhruba 60 000 Kč má dnes kabelku dvojnásobné hodnoty.

Které kabelky jsou dobrou investicí?

Ačkoli rostou ceny vesměs všeho luxusního zboží, jen některé věci si svou hodnotu zachovají a málokteré lze považovat za investici. Klíčová je nadčasovost a ikoničnost kabelky. Vyšší hodnotu mají každý rok kabelky ze stálé kolekce, modely, které jsou pro danou luxusní značku typické a které se budou po mnoho dalších let vyrábět a tedy i prodávat (s největší pravděpodobností) za stále vyšší ceny.

Příkladem takových kabelek je Lady Dior od Diora, Flap Bag od Chanel, Speedy a Neverfull od Louis Vuitton, nebo – nejlepší investice ze všech – Birkin od Hermés. Birkin je symbolem luxusu a na žádanosti ji přidává nedostupnost. Birkin si jen tak nekoupíte a ten, kdo má to štěstí, může kabelku obratem za vyšší cenu prodat. Alespoň tak je tomu v zahraničí. Birkinky jsou žádané takřka po celém světě a zájemci jsou za ně ochotni zaplatit.

Louis Vuitton Speedy Monogram CanvasLouis Vuitton Speedy Monogram Canvas
Dior Lady DiorDior Lady Dior

Jakou kabelku vybrat

Ať už je investice vaším skutečným důvodem koupě luxusní kabelky, nebo se jen snažíte omluvit svou rozmařilost, vždy se vyplatí dobře si rozmyslet, jakou kabelku si z obchodu odnesete. Pro pozdější prodej kabelky se vždy hodí investovat do klasiky a do barev, které se neomrzí a také se neušpiní či neobarví. Nikdy nic nezkazíte černou či tmavými tlumenými odstíny. Materiály, které nepodléhají zkáze, jsou kůže s povrchovou úpravou či plátna s povrchovou úpravou, pevné kůže s texturou, případně i textilní materiály či nylon v tmavé barvě. Pozor si dejte na lakovanou kůži či broušenou kůži.

Skladování kabelky

Pokud čerstvě zakoupenou kabelku uložíte dobře vycpanou a v dust bagu na místo, kde se jí nebude nic dotýkat a nebude vystavena extrémním teplotám, máte jistotu, že i po dvaceti letech bude jako nová. Pokud plánujete kabelku nosit, buďte opatrní jak při nošení, tak i skladování a případné ušpinění okamžitě odstraňujte.

Zdroj foto: pre-loved.cz Šárka Rychtářová

Autorem článku je Šárka Rychtářová. Článek najdete v kategorii kabelky a luxusní kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu