Mykita a Martina Rose: brýle naruby

Mykita a Martina Rose: brýle naruby

6. srpna 2019,

Sponzorované odkazy

Sluneční brýle si zkrátka vybereme tak, aby ladily s naším outfitem, posadíme na nos a směle můžeme vyjít na slunce. Nebo ne? Co když se na nošení brýlí podíváme trochu jinak, třeba očima značky MYKITA a designérky Martine Rose, kteří svou novou spoluprací bojují proti zajetým kolejím? Jejich kousky totiž můžete nosit přesně tak, jak se vám zlíbí, třeba obráceně!

Brýle vzhůru nohama

Mohou vyjadřovat naši momentální náladu, připomínat nám oblíbenou písničku z dětství, můžeme je nosit klidně vzhůru nohama, jako když jsme byli malí – je jen na nás, jak se slunečními brýlemi naložíme. Ty z kolekce SOS od značky MYKITA a designérky Martine Rose k tomu přímo vybízejí. Razí totiž heslo “The wrong is the new right” a protože vycházejí z dětského zvyku nosit brýle opačně, vypadají skvěle, ať si je nasadíte oběma způsoby.

Oslava rozmanitosti

Pokud jste unešeni různorodostí kolekce a originalitou jednotlivých designů, nedivte se. Jejich autorka, Martine Rose, totiž vyrůstala na jihu Londýna v obklopení subkultur a kultur z celého světa. Právě rozmanitost prostředí ji při tvorbě velmi ovlivnila, a tak můžete v jejích kouscích ochutnat prvky reggae na jedné a rave scénu devadesátek na druhé straně. “Vzpomínám si, jak jsem byla ohromena tím, kolik různých lidí se v Londýně potkává. Bylo to něco víc, než jen pocit, dodnes z toho čerpám ve své tvorbě,” říká designérka.

Zebry a žirafy

Na první pohled si můžete připadat jako na procházce džunglí. Brýle mají trendy cat eye tvar a jejich “divokost” podtrhují obruby z leopardími, zebřími a žirafími vzory z acetátu celulózy. V kolekci se vyjímá především luxusní model Selina, který zaujme výrazně plochým profilem, nápadnými kovovými nožičkami a lakovanými dvoubarevnými obrubami. Originalitu kolekce pak dolaďuje i originální balení, které se nechalo inspirovat estetikou supermarketů. Takto vypadá kreativita na nejvyšší úrovni! Sluneční brýle MYKITA + Martine Rose jsou nyní k dostání ve vinohradském Žilka Optik Studio.

Foto: Žilka Studio

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii sluneční brýle.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu