Louis Vuitton a Alex Israel: neotřelé textilní doplňky

Louis Vuitton a Alex Israel: neotřelé textilní doplňky

18. srpna 2019, Louis Vuitton, Alex Israel, doplňky, šátky, šály, deky

Sponzorované odkazy

Barevný, neotřelý a luxusní – takový je výsledek spolupráce francouzského módního domu Louis Vuitton a Alexe Israele, amerického výtvarného umělce. Vytvořené textilní doplňky, mezi nimiž najdeme šátky, šály a deky, se nesou v duchu sytě barevné popové estetiky, kterou tento umělec proslul.

Motiv vlny Wave

Nová kolekce čítá osm moderních a nepřehlédnutelných kousků. Začíná několika šátky zdobenými slavným motivem vlny Wave, který mohou fanoušci umění znát z obrazů Alexe Israela. Šátky získávají díky inovativní metodě prošívání zcela neotřelou podobu, působí totiž plasticky. Na jedné straně je šátek polstrován a dává tak vyniknout motivu vlny, na té druhé pak najdeme typický Monogram značky Louis Vuitton. Nevšední je i řešení velikostí šátků. K dispozici jsou ve třech rozměrech, z nichž největší může fungovat zároveň také jako deka, a nabízí tak spoustu variant nošení.

Obloha na krku

Svými obrazy se Alex Israel nechal inspirovat i při tvorbě šál z kolekce. Konkrétně se jedná o motiv Sky Backdrop, který můžeme obdivovat ve dvou barevných variantách. Najdeme jej na šálách tvořených směsí hedvábí a kašmíru a natištěn je moderní metodou digitálního tisku. Zajímavým kouskem kolekce je pak také pestrá oboustranná bandana Desperado. Její design je inspirován pouští s kaktusy a auty.

Louis Vuitton x Alex Israel

Spolupráce s umělci není pro značku Louis Vuitton ničím novým a i spoluprací s Alexem Israelem už za sebou má více. Společně se už pustili do projektů ArtyCapucines nebo vytvořili flakonky pro parfémy Les Colognes. Israel se tak řadí po bod takových jmen, jako je Takashi Murakami, Yayoi Kusama nebo Richard Prince. Společná kolekce plná sytých a pestrých doplňků spatřila světlo světa 27. června a v prodeji je ve vybraných obchodech Louis Vuitton od července 2019.

Foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii doplňky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu