Paraiba v hlavní roli: nová kolekce šperků ALO diamonds

Paraiba v hlavní roli: nová kolekce šperků ALO diamonds

19. září 2019, šperky, ALO diamonds, paraiba, drahokamy

Sponzorované odkazy

Všechny drahokamy dokáží oslňovat a přitahovat pozornost a jsou ověnčené puncem luxusu. Některé jsou však luxusnější než jiné a jsou v hledáčku předních světových celebrit i investorů. Přesně takovým drahokamem je i Paraiba, jedinečný kámen s průzračnou tyrkysovou barvou, který nyní díky ALO diamonds přichází i do České republiky.

Nejslavnější drahokam je v Čechách

Paraiba je drahokam, který si už svou historií dokáže podmanit řadu lidí. Objeven byl totiž poměrně nedávno, v roce 1989. A říká se, že jej Heitor Dimas Barbosa hledal v Brazílii celých pět let. Tušil totiž, že kopce Paraibu skrývají něco neuvěřitelného. A měl pravdu. Když byl kámen objeven, strhlo se opravdové šílenství a obchodníci na burzách se předháněli, kdo drahokam získá pro svá klenotnictví. Když se na kámen podíváte, je vám jasné proč. Příroda si na něm totiž dala opravdu záležet.

„Paraiba je nejvzácnější druh turmalínu, který nese název státu, kde byl objeven. Paraiba je totiž brazilský spolkový stát na severovýchodě Brazílie. A proč je nejvzácnější? Považuje se za nejvzácnější a nejcennější turmalín, protože každého okouzlí svou neonovou září, která ho činí ho téměř magickým. A navíc nikdo nemá tušení, kolik jich skály ještě skrývají.“ říká Ivo Weber, jednatel společnosti ALO diamonds.

Jen u těch nejlepších

Šperky s tímto vzácným turmalínem jsou velmi vzácné a najdeme je pouze v těch nejprestižnějších klenotnictvích světa. Důvodem je jejich vysoká cena. Protože nikdo netuší, kdy se vytěží poslední kus paraiby, stal se kámen skvělou investicí významných finančníků. „Velmi kvalitní kameny, které váží okolo 3 až 5 karátů se vyšplhají i na cenu až 25 000 dolarů,“ doplňuje Alojz Ryšavý, známý klenotník a majitel ALO diamonds. Cenu zvyšuje i složitá těžba drahokamu, neboť jsou k ní využívány výhradně lidské ruce. Paraibu těží lidé v šedesátimetrové hloubce pod zemí v ukrutném horku a surový kámen se nachází v žilách menších než tužka. Pokud po šperku s paraibou toužíte, můžete se pro něj vydat do ALO diamonds, kde najdete prsteny, přívěsky i náhrdelníky s tímto skvostem.

Foto: ALO diamonds

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu