Louis Vuitton Cruise 2020: odjezdy a návraty

Louis Vuitton Cruise 2020: odjezdy a návraty

30. září 2019, Louis Vuitton, kolekce, luxusní móda, Cruise kolekce

Sponzorované odkazy

Cestování a značka Louis Vuitton jsou spolu neodmyslitelně spjaty a téma cest se v kolekcích tohoto věhlasného francouzského módního domu vyskytuje často. Výjimkou není ani Cruise kolekce 2020, která se také nese ve znamení odjezdů a návratů a připomíná radost z objevování nového. Tentokrát je pojata formou dialogu mezi Paříží a New Yorkem a bere si to nejlepší z obou metropolí.

Sejdeme se na letišti

Symbolem kolekce se stal terminál TWA Flight Center na letišti J.F. Kennedy, kterému architekt Fero Saarinen propůjčil podobu obrovského ptáka. Vznikl v dobách, kdy se touha po cestování do dalekých a exotických destinací stávala dosažitelnou realitou. Volba newyorského letiště není náhodná, právě tato metropole je symbolem prolínání kultur, které se navzájem obohacují a mísí. Louis Vuitton do nové kolekce Cruise vnáší to nejlepší z obou břehů Atlantiku a zdůrazňuje tak dlouhá desetiletí probíhající dialog mezi Paříží a New Yorkem. „Měl jsem to štěstí, že jsem na konci devadesátých let jednou přistával na terminálu TWA Flight Center. Nikdy na to nezapomenu. Místo, které dvacet let leželo ladem, zapomenuto, nyní ožívá. Toto místo, které je zcela mimořádné a neobyčejné, má zároveň pevné místo v kulturním odkazu Ameriky,“ říká Nicolas Ghesquière, návrhář značky Louis Vuitton.

V džungli mrakodrapů

Paříž na New Yorku obdivuje nekonečná světla, vrcholky mrakodrapů tyčících se nad touto betonovou džunglí i elegancí protkanou Wall Street. Amerika zase neskrývá touhu po luxusní francouzské módě ve stylu couture. Jak to vypadá, pokud tyto prvky dáme dohromady, ukazuje Cruise Collection LV 2020. Vidíme zde reliéf legendárních budov v podobě vzorů, výšivek i brokátových tkanin, nechybí neonové barvy evokující paprsky světel, inspiraci uniformami Wall Street a nasát můžeme i atmosféru komiksového Gotham City. Na přehlídkovém mole nechyběly ani ikonické kabelky či chytré doplňky.

Foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu