Vyberte si správně kabelku na každodenní nošení

Vyberte si správně kabelku na každodenní nošení

10. října 2019, kabelka, nejlepší kabelka, kabelka na každý den

Sponzorované odkazy

Kabelka na každodenní nošení může být skvělým společníkem i nepraktickým módním doplňkem, který ztěžuje život. Přitom vybrat takovou, která je praktická, dobře se nosí a skvěle poslouží každý den a v každé situaci, nemusí být vůbec složité.

Srovnejte si hodnoty a nenechte se zlákat emocemi

Každá žena je jiná, má jiné nároky a potřeby a přesně podle nich by měla vybírat svou kabelku. Člověk se snadno nechá strhnout vzhledem – láskou na první pohled, výhodnou cenou, nebo popularitou některých konkrétních modelů. Kabelka ale musí splňovat právě ty vaše specifické požadavky a je pravděpodobné, že pokud nebudete vybírat především rozumem, vyberete špatně.

Velikost kabelky

Velikost je zcela zásadním kritériem při výběru kabelky a předem bychom měli mít srovnané v hlavě, kolik toho potřebujeme a chceme mít stále při sobě. Kabelka by měla pojmout vše nezbytné a nabídnout ještě více či méně prostoru navíc. Nesnažme se ale vždy za každou cenu vybírat z těch největších modelů, člověka to pak často nutí k přeplnění kabelky věcmi, které mohou v klidu zůstat doma.

Nejlepší je přímo v obchodě naplnit novou kabelku věcmi, které máte s sebou a ověřit si tak její prostornost. V některých případech i malá kabelka překvapí a díky buclatému tvaru a širokému dnu se toho do ní vejde daleko více, než lze očekávat.

Luxusní a elegantní Lady DiorLuxusní a elegantní Lady Dior

Způsob nošení kabelky

Někdo preferuje nošení v ruce, někdo na rameni, jiný nedá dopustit na kabelky s popruhem – crossbody. Zjistěte, co je Vám nejpohodlnější a nedělejte v tomto směru ústupky. Vyzkoušejte si délku oušek a popruhů. Pokud kabelku plánujete nosit celoročně, vyzkoušejte si jí se zimním kabátem, jinak se může stát, že se bude špatně nosit na rameni nebo ji nebude možné přesunou z ruky na předloktí.

Pozor dejte také na velké a objemné kabelky s popruhem. Nošení crossbody totiž není příliš vhodné u těžkých kabelek, jelikož příliš zatěžují páteř.

Vnitřní uspořádání kabelky

Většina lidí se u kabelky neobejde bez vnitřní kapsičky na telefon a uzavíratelné kapsy na peněženku. Tím to ale nekončí. Uspořádání kabelky je jednou z nejdůležitějších věcí, která může přinést potěšení z nošení, či noční můry z neustálého hledání klíčů, rtěnky nebo diáře.

Přitom nelze říci, že je nezbytné, aby kabelka obsahovala zbytečně moc přihrádek. V tomto směru jde především o Vaše individuální potřeby. Potřebujete, aby byla kabelka co nejvíce členitá, dáváte přednost samostatným kosmetickým taštičkám, nebo jste si zamilovala organizér do kabelky? Využijete placatých kapes, které kabelka nabízí? Nebude Vás rozčilovat neustále otevírání kabelky a hledání telefonu?

Organizér do kabelky MyBagMyLoveOrganizér do kabelky MyBagMyLove

Pokud potřebujete mít telefon, diář, nebo balzám na rty stále při ruce, dejte přednost kabelkám s vnějšími kapsami, nebo otevřeným kabelkám. Pokud rádi využíváte prostor v kabelce na maximum, jistě Vám bude vyhovovat taková, která není uprostřed předělená vnitřní kapsou.

Praktická zadní kapsaPraktická zadní kapsa

Co dalšího při výběru zvážit

Ideální kabelka by se nám měla samozřejmě také vzhledově líbit a hodit se k našemu stylu – ať už je sportovní, ležérní, či elegantní.

Důležitý je materiál, od něj se odvíjí váha kabelky, to zda drží tvar, či se přizpůsobí tělu. Také případná údržba a čištění kabelky představuje u některých materiálů docela problém a pokud chceme, aby nám kabelka vydržela dlouho hezká, textilní materiály či jemné kůže ve světlých odstínech určitě nebudou tím pravým.

Zdroj foto: Pre-loved.cz, www.mybag-mylove.cz

Autorem článku je Šárka Rychtářová. Článek najdete v kategorii kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu