Luxusní kabelka z druhé ruky - jak koupit originál

Luxusní kabelka z druhé ruky - jak koupit originál

29. října 2019, second hand, kabelka, luxusní kabelka, kabelka z druhé ruky, originál

Sponzorované odkazy

Koupě luxusního zboží z druhé ruky je skvělou možností, jak si dopřát exkluzivní zboží s výraznou slevou. Míst, kde takové zboží koupit, je v dnešní době více než dost. Jak se ale nenechat napálit a neutratit peníze za bezcenný padělek?

Gucci Soho Chain Shoulder BagGucci Soho Chain Shoulder Bag

Co všechno se může stát

Pokud nakupujete z neověřeného zdroje, stát se může opravdu cokoli. Soukromí prodejci na různých prodejních portálem vám po platbě nemusí zboží zaslat vůbec, nebo vám zašlou zboží odlišné od inzerovaného. Ani platba dobírkou vás v takovém případě nezachrání. Zaplatit tak klidně můžete 30.000,– Kč za špalek dřeva. Jistě narazíte na mnoho poctivých prodejců, pokud se ale skutečně nechcete nechat napálit, jedinou variantou je nakupovat zboží pouze osobně a vždy si jej pečlivě prohlédnout.

Často bohužel ani samotný prodávající netuší, co nabízí a spolehnout se proto můžete pouze na renomované obchody, kterých bohužel není mnoho.

Kde koupit originál

Pokud nejste expertem na ověřování originality, nezbude bohužel nic jiného, než důvěřovat. Důvěřujte v takovém případě pouze ověřenému zdroji. Naučit se rozeznat rozdíl mezi zdařilými padělky a originály zabere v nejlepším případě léta praxe a tisíce kusů ověřeného zboží. Mnoho prodejců sice garantuje originalitu zboží, jedná se ale bohužel pouze o prázdné sliby. Pokud dělají závěry pouze na základě dokladu, balení, původního majitele nebo svých nedostatečných zkušeností, není to pro kupujícího žádnou zárukou.

Jak ověřit originalitu zboží

Pokud jste se rozhodli koupit zboží jinde, než z prověřeného zdroje, pořádně si zboží před samotnou koupí prohlédněte. Využít můžete pomoci experta na autentifikaci zboží, nebo se pokuste připravit se sami.

Nejlepší je důkladně si prohlédnout inzerované zboží přímo v oficiálním značkovém butiku. Pokud to není možné, dohledejte si zboží v co nejvíce důvěryhodných internetových zdrojích a pořádně si prostudujte fotografie detailů. Zaměřte se na kovové komponenty a ražbu loga v nich, dále na veškeré značení – vnitřní štítky s logem značky. Nastudujte si date cody daného výrobce. Něco takového sice zabere mnoho hodin času, ušetří vám to ale zklamání a vyhozené peníze.

Louis Vuitton detail táhla zipuLouis Vuitton detail táhla zipu

Více o ověřování originality se můžete dozvědět v ebooku Tajemství ověřování originality luxusního zboží, který detailně vysvětluje rozdíly mezi originálem a padělkem a nabízí i konkrétní využitelné rady při ověřování zboží několika luxusních značek.

Co může ale nemusí být podezřelé

V mnoha článcích se píše, že originální věc poznáte tak, že má date code, certifikát, nesmí být zabalená v igelitu ani být příliš levná. Nic z uvedeného ale nemusí platit.

Jen některé značky opatřují své zboží date codem a ten může po čase přestat být čitelný či viditelný.

Dior date codeDior date code

S certifikáty originality se pak setkáme u ještě menšího počtu luxusních značek. Certifikát navíc často není nic jiného než plastová kartička s razítkem obchodu a datem koupě. Ani originální kupní doklad není garancí originality zboží, jelikož k němu nemusí vůbec patřit. Pozor si také dejte na zahraniční doklady, u kterých si nejspíš ani neověříte, zda jsou autentické.

Pokud nakupujete ve značkovém butiku, zboží obvykle dostanete krásně zabalené v papírové krabici vystlané hedvábným papírem, nebo alespoň v hezky padnoucím dust bagu. Některé části kabelky přitom mohou být zabalené do hedvábného papíru a v některém případě je i hardware chráněn tenkou vrstvičkou fólie před poškrábáním. Při nákupu v outletu může být originální zboží zabalené i v igelitovém obalu či v o mnoho lacinějším balení, záleží na konkrétním výrobci.

Zboží v outletech může být také až o 70 % levnější (v některých případech dokonce ještě více), než bylo původně. Co se týče jednotlivců prodávajících své použité zboží, je volba prodejní cena zcela na nich a ani 90% sleva nemusí nutně znamenat, že dané zboží není originální. Podle ceny tedy originalitu posuzovat skutečně nelze.

Zdroj foto: Pre-loved.cz

Autorem článku je Šárka Rychtářová. Článek najdete v kategorii kabelky a luxusní kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu