Na co si dát pozor při koupi vintage Chanel kabelky

Na co si dát pozor při koupi vintage Chanel kabelky

16. října 2019, vintage, chanel, flap bag, luxusní kabelka

Sponzorované odkazy

Proč jsou vintage kabelky Chanel krásným nesmrtelným kouskem ve našem šatníku již víme. Nasnadě je ale otázka, jak si správně vybrat.

Barvu volte nejen podle osobních preferencí

Pokud se chystáte investovat do drahé kabelky, vždy si moc dobře promyslete, jaké barvě dáte přednost. A neomezujte se pouze laděním vašeho šatníku! Pokud chcete, aby vám kabelka něco vydržela, světlé odstíny nejsou ideální volbou. Ať na kabelku budete jakkoli opatrní, bílá, obzvlášť bude-li se jednat třeba o textilii, bílou bohužel nejspíš dlouho nezůstane. I světlé odstíny všech barev jsou na pováženou a problémem výrazných sytých barev je zase blednutí. Nejlépe z toho vždy vyjde černá, která je nadčasová, nejlépe kombinovatelná a hlavně nejodolnější. V závěsu za černou by se pak umístila hnědá, šedá, některé tlumené tmavé odstíny a přijatelná může být i béžová.

A jak je to s materiály?

Pokud nemáte osobní zkušenosti s kabelkami z různých materiálů, rychle si shrneme výhody a nevýhody těch nejběžnějších.

  • Textilní materiály jsou levnější, lehké, ale nepříliš odolné.
  • Přírodní kůže je krásná, příjemná, ale poměrně rychle se odře, což je nejméně vidět na černé barvě.
  • Broušená kůže působí luxusně a je příjemná na dotyk, bohužel je velmi náchylná, zůstávají na ní skvrny, i déšť jí ublíží.
  • Lakovaná kůže je praktická v tmavých odstínech, u světlých může dojít ke colortransferu (obarvení). Jsou na ni také obvykle vidět otisky a proto je potřeba ji často leštit.
  • Caviar kůže (tedy kůže s povrchovou úpravou) je nejrozumnější variantou, je nejodolnější a zůstane nejdéle krásná.

Na co si dát při výběru největší pozor

Klíčovým je především nenechat se oklamat a pořídit si originál. Nakupujte proto vždy z ověřených zdrojů, raději vybírejte kabelky, které mají v pořádku čitelný sticker – to je malá nálepka s unikátním kódem. Více o sticekrech se dozvíte v ebooku Tajemství ověřování originality luxusního zboží.

Chanel Sticker s unikátním kódemChanel Sticker s unikátním kódem

Obzvláště u vintage kabelek je podstatný jejich stav. Starší kabelky trpí několika neduhy, které by mohly nemile překvapit.

  • V mnoha starších modelech se setkáme s interiérem z textilie s povrchovou úpravou, která připomíná kůži. Bohužel se ale na rozdíl od kůže může začít velmi nepěkně drolit a tím znepříjemnit nošení kabelky. Pravděpodobně záleží na předchozím sladování kabelky, jelikož určující není pouze samotné stáří kabelky.
  • Důležitý je také stav hardwaru, nejpodstatnější je zapínání kabelky, to by mělo bez problému fungovat. Pokud by se totiž pokazilo, pravděpodobně by vám jej nikdo nedokázal opravit.
  • Raději kabelku předem očichejte, abyste se vyhnuli pozdějším nepříjemnostem. Kabelka totiž může být cítit stářím a to se ne každému bude zamlouvat.
Chanel otečné zavírání kabelkyChanel otečné zavírání kabelky

Láska na první pohled

Do vintage kabelky Chanel se snadno zamilujete na první pohled. A pokud je stav kabelky v pořádku a cena úměrná, není nad čím přemýšlet. Vintage kabelka je dobrou investicí a výhodou je, že takovou kabelku nemá každý druhý.

Chanel Vintage kabelkaChanel Vintage kabelka
Chanel Vintage kabelka interiérChanel Vintage kabelka interiér

Zdroj foto: Pre-loved.cz

Autorem článku je Šárka Rychtářová. Článek najdete v kategorii kabelky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu