Oslavte výročí Nkuku s námi: kupte si nějaký kousek!

Oslavte výročí Nkuku s námi: kupte si nějaký kousek!

31. října 2019, Nkuku, nila.cz, Nila, doplňky, design

Sponzorované odkazy

Přestože pochází z Anglie, je tato značka doslova cestou kolem světa. Nejenže sdílí svůj název se zambijskou vesničkou, ale spolupracuje s umělci z celého světa, aby vdechla svým produktům nadčasovost, tradici i vůni přírody. Letos slaví značka Nkuku celých 15 let existence. Jak lépe toto krásné výročí oslavit, než nákupem některého z produktů v jedinečném stylu, nebo alespoň jejich prohlídkou?

Příroda pro váš domov

Poznávacím prvkem produktů Nkuku jsou přírodní materiály, kvalitní ruční práce těch nejšikovnějších řemeslníků napříč zeměkoulí a také ctění etických principů. Zakladatelé si stojí za tím, aby byla výroba naprosto transparentní, své dodavatele považují spíše za partnery a pravidelně jezdí jejich podmínky kontrolovat. Pokud vám u vybavení bytu a dalších doplňků nejde jen o design, je Nkuku správnou volbou. I ten je však pro značku důležitý. Pestrá nabídka nejrůznějších předmětů nese přírodní vzhled a také rustikální prvky.

Více než kožený blok

Vůbec prvním výrobkem značky byl kožený blok. O té doby se nabídka rozrostla o svícny, sklenice, šálky, prkénka, ale třeba i hry nebo rámečky. Vše je vyrobeno z materiálů, které co nejméně zatěžují přírodu. Objevit tak můžete skvostné kousky z recyklovaného skla, bavlněného papíru, juty, přírodních kamenů, keramiky i recyklovaných kovů. Jednotlivé produkty jsou tak skvělou volbou pro vybavení vlastní domácnosti, ale také jako jedinečný dárek, kterým potěšíte nejen obdarovaného, ale také člověka na druhém konci planety, jenž produkt vlastníma rukama vyrobil.

Cesta okolo světa

Počátky značky Nkuku nás vedou o patnáct let zpět, kdy se její zakladatelé rozhodli změnit svůj život a vydali se cestovat po světě. Při této cestě potkali řady talentovaných lidí, kteří je dovedli k nápadu začít dělat něco nového, jiného a originálního. Přestěhovali se tak do venkovského Devonu, začali spolupracovat s řemeslníky z celého světa a podporovali jejich umění tím, že jej začali prodávat dál.

Foto: Nila.cz

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu