Plesová sezóna je na dohled: pořiďte si prima kousky na ni s předstihem

Plesová sezóna je na dohled: pořiďte si prima kousky na ni s předstihem

24. listopadu 2019, společenské šaty, společenské kabelky, zásnubní prsteny

Plesová sezóna se pomalu, ale jistě blíží. Rok 2020 je doslova za rohem, a tak není od věci přemýšlet, a hlavně konat, respektive pořizovat si garderobu již nyní. Protože kdo je připraven, není pak překvapen.

Odkud se vlastně plesy a různé veselice vzaly? Vězte, že z naší minulosti. Již v době hradních a zámeckých pánů bylo zvykem pořádat opulentní nebo ještě opulentnější plesy a veselice pro honoraci a dvůr. Pozváni byly všichni významní lidé z okolí. Na těchto plesových radovánkách se často řešila politika a vládnutí. Opačným protipólem pak byly ryze zábavné veselice. K vidění na obojích plesových akcích zde byly (hlavně u dam) roztodivné a různorodé plesové kreace.

Zaujměte svým lookem

Zazářit a zaujmout můžete na takových akcích samozřejmě i dnes. Proto výběr společenských šatů nepodceňujte. Vybírejte dobře, s rozmyslem a po zralé úvaze. Tedy nejen dle módních trendů, ale hlavně podle barvy a střihu, který vám jednoznačně sedí a lahodí. Vyberte si takové plesové šaty, v nichž se budete cítit dobře, pohodlně a zároveň zvýrazníte své ženské křivky a přednosti.

Vhodné doplňky to jistí

Pamatujte, že ke každým společenským a plesovým šatům náleží i vhodné doplňky. Jsou jimi šperky, vhodná společenská obuv a malá kabelka. Šperky se dnes nosí různé, vždy by však měl být sladěné s vaším outfitem, obutím i psaníčkem. Zakomponovat do šperků můžete i decentní zásnubní prsteny, které vám dodají na nejen na důstojnosti a atraktivitě, ale hlavně dotvoří kreaci a jsou především v moderní podobě velmi krásné a každé ženě sluší.

Kabelka vždy malá

Neopomíjejte dámy ani správnou, a hlavně vhodnou obuv a kabelku. Obuv by neměla mít otevřenou špičku, na místě je menší či středně vysoký podpatek a elegantní tvar vašich společenských botek. Kabelku volte vždy malou, buď na řetízku, úzkém řemínku či přímo psaníčko. Barva vaší společenské kabelky by měla, ale nemusí ladit s šaty a obuví. Může tedy být kontrastní, v jiné barvě, ale jednobarevná. Aktuální trendy říkají, že cool jsou společenské kabelky v sametovém a kožešinovém vzhledu, klasikou stále zůstává černá barva.

Hlavní plesová sezóna probíhá na počátku každého roku – tedy v lednu, únoru i březnu. K těmto měsícům roku 2020 již není daleko. Je to příležitost užít si tance, zábavy a společenských setkání. Oblíbené jsou dnes podnikové, školní a reprezentační plesy, které se konají v téměř každém městě až do půle března. Vybavte se tedy již nyní – zajistíte si tak pestrý výběr šatů i doplňků.

Zdroj foto: Locca.sk; Vipgold.sk

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení, doplňky, kabelky, luxusní kabelky, módní kabelky a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu