Dámská kolekce na pánské vlně: kolekce Kateřiny Geislerové

Dámská kolekce na pánské vlně: kolekce Kateřiny Geislerové

28. listopadu 2019, Kateřina Geislerová, dámské oblečení, návrháři, pánský styl

Sponzorované odkazy

Inspirace pánským šatníkem je v dámském módním světě velmi oblíbenou záležitostí. O tom, že ženám neskutečně sluší, je přesvědčená i stálice české návrhářské scény Kateřina Geislerová. Ta ve své tvorbě pánské prvky využívá již od svých počátků a rozhodně s tím nehodlá přestat. Její nová kolekce pro podzim a zimu 2019 jde naopak ještě dál!

Experimenty s pánským šatníkem

Ačkoliv to tak na první pohled nemusí působit, zapojení ryze mužských prvků do dámské módy ještě zvyšuje ženskost, kterou modely vyzařují. Saka, obleky, košile i pánské střihy kalhot zkrátka působí sexy. Stačí si vzpomenout na některé ikonické filmové scény či fotky z červených koberců. „Ženy rády experimentují s pánskou módou i třeba tím, že se rozhodnou pro smoking na různé události a je to vždy geniální volba, kterou si zapamatujeme jako svůdnou a velmi noblesní s nádechem jemné aristokracie,“ potvrzuje návrhářka Kateřina Geislerová.

Je libo kravatu?

Zatímco někteří tvůrci se nechávají mužským světem volně inspirovat, Kateřina Geislerová se nebojí jít dál. V letošní kolekci opět vymazala veškeré hranice a prvky z pánských šatníků přenesla do dámské kolekce přímo. Vidíme v ní tak kravaty a klobouky čistě v pánském stylu, z nichž vyzařuje přitažlivost i nekonečná elegance. Právě klobouky jsou zajímavé i tím, že vznikly ve spolupráci s tradiční českou firmou Tonak.

Nevšední kalhotová sukně

Kolekce návrhářky pro podzim a zimu 2019 zahrnuje několik zajímavých a v její tvorbě dosud nepoužitých prvků. Prvním z nich je kalhotová sukně. Na první pohled vidíme jasně ženskou sukni, na ten druhý si však povšimneme nohavic. „Další novinkou a významným prvkem v mé kolekci jsou prodloužená saka, vytvářející možnost nošení jako mini šatů. Skvělá kombinace je například s legínami či již zmiňovanou kalhotovou sukní. Bude-li žena nosit prodloužené sako jako mini šaty „jen tak“, nehrozí, že by zůstala nepovšimnuta,“ uvádí ke své nové kolekci Kateřina Geislerová.

Foto: Kateřina Geislerová

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu